Albert Reguant (Barcelona, 1948)

  • Biografia

Albert Reguant va néixer el 10 de setembre de 1948 a Barcelona. Molt reconegut per la seva trajectòria com a divulgador musical en televisió, ràdio i premsa escrita, la seva tasca ha contribuït de manera decisiva a la promoció de molts artistes internacionals del nostre país.

La seva trajectòria periodística es va iniciar amb el programa setmanal de música alternativa Hidrògen, que es va emetre des del 1992 fins al 2002, a Televisió de Catalunya. També va treballar en els programes Músiques del Món i Planeta Música que encara es consideren referents pel que fa a la difusió de les músiques del món.

Ha estat corresponsal de diverses publicacions especialitzades en Word Music a Espanya, Itàlia i França. Assisteix regularment als esdeveniments més reconeguts en l’àmbit mundial vinculats amb la Word Music. Amb una marcada preferència pels estils folk ancestral i contemporani, bluegrass, música celta, música neoclàssica i progressiva, ha arribat a generar una fonoteca que arreplega música de tots els indrets del món.

Actualment manté el seu programa radial Les Rutes del So que s’emet setmanalment a Ona Sants-Montjuïc.

El 2022 la Biblioteca-CRAI va dedicar una exposició temàtica aquesta donació titulada Viatge sonor amb Albert Reguant.

  • Inventari

L’any 2019 Albert Reguant va decidir oferir en donació la seva col·lecció personal d’enregistraments sonors, majoritàriament de músiques tradicionals, folklòriques, alternatives i d’arrel de tot el món. La rellevància i qualitat artística de la col·lecció com l’exotisme i exclusivitat de molts dels enregistraments van despertar l’interès de la Biblioteca-CRAI que va considerar molt oportuna l’adquisició d’aquest fons.

Els fons es troba en procés de catalogació, amb la qual cosa ja es poden trobar disponibles alguns enregistraments des del catàleg en línia.