Publicat el 15 de març de 2023

Comparteix a:

Ride: L’últim disc del professor i graduat de l’ESMUC Lluc Casares

Lluc Casares 16.9

El saxofonista i compositor Lluc Casares és ja considerat un dels grans noms del Jazz a l’escena catalana. El barceloní va obtenir el grau Superior a l’ESMUC i va viatjar també a  Nova York per estudiar a la Juillard School  com també al Conservatorium  van Amsterdam. A dia d’avui imparteix classes a l’ESMUC de saxofon com a instrument principal i secundari com també diversos Combos del Departament de Jazz, Flamenco, Música d’Arrel i Moderna. 


Ride. Lluc Casares Feat Jesse Van Ruller 1
Ride (The Changes 2023).

Ride és un disc per una formació de quintet i ha estat enregistrat a Amsterdam al costat del reconegut guitarrista neerlandès Jesse van Ruller, la contrabaixista finesa establerta a Nova York Kaisa Mäensivu i els catalans Xavi Torres (pianista i semifinalista de la Thelonious Monk competition) i Andreu Pitarch, un dels bateries més sol·licitats de la Península Ibèrica.  

Després del seu darrer disc Septet (The Changes, 2021) i Sketches Overseas (Outside in Music, 2018) premiat com a millor disc de jazz als Premis Enderrock 2019. L’àlbum és el primer disc d’en Lluc Casares amb grup petit. La majoria de les peces estan escrites pel graduat de l’ESMUC amb l’excepció d’una d’autoria d’en Xavi Torres, una altra d’en Quincy Jones i un clàssic del repertori standard

El quintet va estrenar en el festival de Jazz de Terrassa el passat 25 de Març i el disc està disponible a totes les plataformes d’streaming. L’àlbum ja és el quart que grava com a líder, i ho fa a través del segell discogràfic The Changes, del que ell forma part. La discogràfica catalana treballa de forma autogestionada amb un equip format per músics catalans del món del Jazz. 

Ride està a la venta en format digital i en CD i també es troba disponible a les plataformes digitals com Spotify, Youtube i Apple Music.


Més informació

Ride (The Changes)