Matthew Simon

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

msimon@esmuc.cat

Trompeta Jazz
Trompeta Música Moderna

Simon Matthew

Reconegut trompetista de jazz californià, la seva gran versatilitat el fa sentir còmode en gairebé tots els camps de la música.

Formació

Va estudiar a The Berklee School of Music amb Kanny Haar, Joan La Rue, James Stamp, Bobby Shew, Greg Hopkins, Roger Jean-Marie i John Clyman entre d'altres.

Títol superior en l'especialitat d'intèrpret de trompeta jazz i música moderna (ESMUC)

Enregistraments

Té 12 CDs amb l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure (amb Josep Pons, Victòria dels Àngels, Ginesa Ortega, gravada entre altres músiques tota la música de Manuel de Falla per a orquestra de cambra, i nombrosos enregistraments amb artistes com:
Estopa; Serrat; Miguel Rios; Manel Camp; Judy Niemack; Peter Herbolzheimer; Martirio; Chano Domínguez; Jarabe de Palo; Victor Manuel i Ana Belén; Bebo Valdés; Loquillo; Orquestra Mondragón; Max Sunyer; Carles Benevent; Joan Albert Amargós; Big Band Jazz Terrassa; Alfons Carrascosa; Barcelona Jazz Orquestra amb Phil Woods, Jon Faddis, Grant Stewart; Ester Formosa; Operación Triunfo 1a edició, (amb Bisbal, Rosa, etc); Sidonie; Iván Ferreiro; Toreros Muertos.

Premis

Matthew Simon ha rebut el premi com a millor trompetista solista de Jazz per l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya (1993).

Trajectòria

Arriba a Espanya al 1975. Va formar part del mític grup 'Música Urbana'.

Des d'aleshores ha treballat amb figures nacionals i internacionals com Cèlia Cruz i Tito Puente, Al Cohn, Manel Camp, Tete Montoliu, Jerry Lewis, Dianne Warwick, Natalie Cole, Jack McDuff, Orange Then Blue, José Carreras, Julio Iglesias, Orquestra Ciutat de Barcelona, Dave Liebman, Michel Camilo, Chano Domínguez, Perico Sambeat, Bart Van Lier, Jack McDuff, Lucrècia o Gato Pérez, entre molts d'altres.

Ha treballat tant com a solista de jazz com de primer trompeta de big band, com a secció per a rock i pop i també en l'àmbit de la música clàssica, sent especialment reconegut com a especialista en el repertori contemporani.

Va ser membre de l'Orquestra de Cambra d'Andorra i membre fundador de l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, dedicada a la música clàssica del segle XX i amb què va actuar durant 12 anys editant una dotzena d'enregistraments que s'afegeixen a la seva incomptable discografia. També va fer gires per França, Escòcia, Espanya i Israel.

Posteriorment, van ser habituals les seves col·laboracions amb la Big Band Terrassa (solista i primera trompeta) i com a acompanyant d'artistes com Michael Mossman, John Mosca, Dick Oatts, Bobby Shew, Gary Smulyan, Carmen Mundy, Slide Hampton o Judy Niemack.

Va fer la gira d'estiu 'El gusto es Nuestro' amb Joan Manel Serrat, Ana Belén, Víctor Manuel i Miguel Rios (1996).
També va realitzar gires per Europa i Estats Units amb Ibrahim Ferrer i Bona Vista Social Club (2003).
Ha gravat nombrosos espots publicitaris per televisió i ràdio.

Com a dada curiosa, la seva trompeta és la que sona a les fanfàrries d'obertura pels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona.