Formació

Format al Conservatori de Bilbao, Gorka Benítez es va perfeccionar com a saxofonista gràcies a una beca a l’Harbor Performing arts Center i la Mannes School of Music de Nova York.
Té el títol de grau mitjà de flauta travessera, el títol superior en l’especialitat d’intèrpret de saxofon de jazz i música moderna (ESMUC i diploma de Grau Superior de l’INCANOP.

Concerts

Ha fet gires pel Japó amb la Companyia de Flamenco de Shoji Kojima. També amb el David Mengual Mosaic Trio, José Reinoso & Repic, Emilio Solla & Afins, Arthur Kell, Steve Cardenas, Aikiko Pavolka, Guillermo Klein & Els Guachos, Martirio, Omara Portuondo, o amb el Gorka Benítez Quartet «Bilbao», amb el qual va ser representant de l’País Basc en el MIDEM de Cannes el 2008.

El 2002 va fundar el Simbiotiz-Art i ha actuat en prestigiosos festivals i cicles, com el de Menorca, Barcelona (amb el Joe Smith Melodic Workshop), Grècia (gràcies a l’Institut Cervantes), Pirineus Jazz, Grec (amb Paco Ibáñez), Donostia -Sant Sebastià, Bèlgica, sueva, Bucarest, Munic o Gènova.

Enregistraments

Compta amb 8 Cds com a líder i més de 70 enregistraments com a col·laborador. Com a compositor ha treballat en pel·lícules de Carles Bosch i José Luis Guerin.

Premis

Ha estat guardonat amb nombrosos premis de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (Millor solista de vent, Millor grup i Millor disc (1997), Millor solista i Millor grup (1998), així com altres guardons que va revalidar el 1999, 2000, 2001, 2002 i 2005, anys en què també va guanyar el premi a Millor disc de Jazz de la revista Enderrock).

Trajectòria

Saxofonista de jazz contemporani i intèrpret de flauta travessera de la Música Moderna, Gorka Benítez ha compartit escenari i gravacions amb músics internacionals de primer nivell.