Publicat el 2 de març de 2022

Comparteix a:

L’ESMUC presenta una oferta de 15 màsters per al curs 2022-2023

Preinscripció oberta màsters  ESMUC

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ofereix 15 cursos d’especialització en música per al curs 2022-2023. Els màsters contemplen els diferents àmbits temàtics que poden ser d’interès per al professional de la música. Enguany entre la variada oferta destaquen les edicions dels màsters de Recerca musical, Pedagogies per a músics, Direcció i gestió de centres educatius artístics i el Màster de Lied “Victoria de los Ángeles”. La inscripció està oberta al web del centre.

Els programes de màster de l’ESMUC es confeccionen a partir d’un coneixement profund i l’estudi exhaustiu del sector musical, per així donar resposta a les necessitats formatives i d’especialització dels diferents àmbits professionals de la música.

Els plans d’estudi ofereixen un equilibri entre les competències interpretatives i un alt nivell acadèmic que permet a l’estudiant assolir el grau d’excel·lència requerit en aquest àmbit formatiu. Així mateix, els resultats obtinguts pels graduats en els màsters de l’ESMUC corroboren que la formació rebuda facilita i promou la mobilitat i la incorporació al mercat laboral.

Tota l’oferta de màsters de l’ESMUC facilita l’adquisició de coneixements i habilitats artístiques avançades i inicia l’alumnat en tasques d’investigació que poden continuar desplegant i perfeccionant en posteriors estudis de doctorat.

  • Els màsters de l’ESMUC volen donar resposta a les necessitats d’especialització dels professionals de la música.

  • La preinscripció als màsters de l’ESMUC es realitza a través de la pàgina web de l’Escola.

Màsters especialitzats

Màster de Recerca musical

El Màster de Recerca musical té l’objectiu general de desenvolupar un perfil científic individual i la formació d’investigadors especialitzats en diferents enfocaments sobre la música i els seus camps d’interès. El seu model internacional ofereix un programa d’investigació especialitzada en música que incideix en les noves lògiques socials i la diversitat cultural, alhora que aposta pels projectes patrimonials i el treball en equip.

Màster de Pedagogia per a músics

El Màster de Pedagogia per a músics s’adreça específicament a persones que volen formar-se com a professionals de l’educació musical. El programa del màster planteja la necessitat d’una formació pedagògica específica per al músic expert, que sigui pràctica, innovadora i basada en el coneixement aplicat de les ciències de l’educació. El màster es porta a terme a distància, però amb una potent tutorització personal, professional i acadèmica. 

Màster de Direcció i gestió de centres educatius artístics

El Màster de Direcció i gestió de centres educatius artístics, organitzat conjuntament pels departaments de Pedagogia i Producció i Gestió de l’ESMUC, és el primer màster de l’Estat espanyol especialitzat en aquesta temàtica, i s’imparteix en modalitat semi presencial. El curs està adreçat específicament als professionals que es dediquen o es volen dedicar a la gestió i/o direcció de centres educatius artístics i entre els seus objectius es troba la preparació de professionals per liderar els seus respectius projectes.

Màster en Lied “Victoria de los Ángeles

El Màster en Lied “Victoria de los Ángeles” és l’únic d’aquesta especialitat a tot l’Estat espanyol, i també un dels pocs màsters a Europa que treballa el Lied com una veritable música de cambra en duo cantant-pianista i que proposa una mirada profunda i global en la relació amb la poesia, la música, l’instrument, el mateix cos i el públic. El màster també promou concerts públics en conveni amb la Fundació Victòria dels Àngels, el Goethe Institut Barcelona i l’Associació Franz Schubert.

Àrees d’estudi

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb seu a Barcelona, ​​és l’únic centre públic que ofereix el grau en ensenyaments superiors de música a Catalunya, i des de 2007 imparteix màsters artístics propis i en col·laboració amb universitats, que responen a una demanda professional estable i ben definida en el sector musical.

Actualment, l’ESMUC ofereix 15 cursos de màsters i postgraus englobats en diferents àrees d’estudi: la interpretació (Música Clàssica i Contemporània, Antiga, Jazz i Música Moderna, Flamenco, i Lied), orientats a l’estudi i la recerca (Música com art interdisciplinari, Recerca musical, i Flamencologia), i, per últim, els d’especialització (Bandes Sonores per a mitjans audiovisuals, Composició, Pedagogia, Musicoteràpia, Direcció i gestió de centres educatius artístics, Management i producció musical i Arts escèniques i acció social).

Les persones matriculades a l’ESMUC tenen accés a tots els serveis que ofereix l’Escola, amb les seves instal·lacions, classes perfectament equipades, eines tecnològiques i instruments adequades per a la docència, l’estudi i la pràctica instrumental. Tot l’alumnat de màster, a més, és usuari de la biblioteca de l’Escola, una de les més importants de l’Estat pel seu fons bibliogràfic i audiovisual especialitzat en música.