Publicat el 25 de gener de 2024

Comparteix a:

La Banda clou el cicle de concerts d’hivern dels Grans Conjunts de l’ESMUC

Banda Esmuc Web

Banda de l’ESMUC.

El concert de la Banda de l’ESMUC, dirigit pel professor de l’ESMUC, Salvador Brotons, clourà el cicle d’hivern dels Grans Conjunts de l’Escola. La proposta que presenta la formació inclou obres de diferents compositors a més de dues composicions dels catalans Joan i Ricard Lamote de Grignon. El concert també és un homenatge a aquest últim, ja que enguany se celebra el 125è aniversari del seu naixement. L’actuació de la Banda tindrà lloc el dimecres 31 de gener, a les 19.30 h, a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori de Barcelona. L’accés és lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dimecres 31 de gener

  • 19:30 hores

  • Sala 1 Pau Casals de L’Auditori de Barcelona. Accés lliure.


La Banda interpretarà tres obres corresponents, independentment, a Camille Saint-Saëns, Joaquim Serra i l’obertura de l’òpera Els mestres cantaires de Nuremberg, de Richard Wagner, que donarà pas a les obres dels compositors catalans, pare i fill, respectivament, Scherzo, de Joan Lamote de Grignon, i Fantasia sobre temes de Serrano, de Ricard Lamote de Grignon, com a homenatge pel 125 aniversari del seu naixement. Cal destacar que les altres obres del programa d’aquest concert havien estat dirigides per Joan i Ricard Lamote de Grignon, i les tenien en gran estima.

La Banda de l’ESMUC

Aquest Gran Conjunt és una formació estable sorgida de la mateixa activitat acadèmica instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. La seva creació mostra el resultat de tot un procés que els estudiants aprofiten al màxim, conscients de l’oportunitat que se’ls brinda. Al llarg d’una setmana, els estudiants que hi participen, treballen amb el director de la formació amb un ritme i unes dinàmiques pròpies d’una experiència professional.

La Banda forma part dels Grans Conjunts de l’ESMUC, juntament amb l’Orquestra Simfònica, la Big Band, l’ESMUC Jazz Project, la Cobla o els diferents Conjunts de Música Antiga, Flamenco o Tradicional. Durant el curs, les diferents formacions protagonitzen concerts oberts al públic per mostrar la tasca desenvolupada en l’àmbit docent.

El conjunt també ha participat en el projecte A dues bandes, amb la Banda Municipal de Música de Barcelona, una iniciativa per unir una formació professional i una orquestra d’estudiants, per intercanviar experiències i il·lusió. La formació ha estat dirigida per Salvador Brotons, Raúl García Sánchez Jordi Francés, entre altres.

El director, Salvador Brotons

Salvador Brotons és professor de Direcció i pràctiques d’orquestra principal. Ha estat director titular de l´Orquestra Simfònica de les Balears “Ciutat de Palma” (1997-2001, 2009-2013) i de l’Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002), i la Banda Municipal de Barcelona (2007-2018). Des de l’any 1991 és el director titular de la Vancouver Symphony (Estat de Washington), al capdavant de la qual ha estat distingit amb el premi “Arts Council” atorgat pel Clark County i la Ciutat de Vancouver, i el Kiwanis Rose Award (2005) i el Life Achievement Award (2020). Actualment, també participa anualment com a director al festival d’estiu Blue Lake de Michigan (USA). Compagina una intensa agenda com a director d´orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere.

Programa

Danse Bacchanale, de Camille Saint-Saëns
Estampes Simfòniques, de Joaquim Serra
Obertura de Die Meistersinger von Nürnberg, de Richard Wagner (arr. C. Balmelli)
Scherzo, de Joan Lamote de Grignon
Fantasia sobre temes de Serrano, de Ricard Lamote de Grignon

Intèrprets
Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Concert de l’Orquestra Simfònica | Grans Conjunts gener 2020.