Publicat el 7 de febrer de 2023

Comparteix a:

Estudiants de l’ESMUC a la Banda Municipal a través del projecte ‘A dues bandes’

Banda Municipal De Barcelona 2014 1
Concerts A dues bandes

Des del Silenci. Diumenge 12 de febrer. Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.
L’hora de l’ànima. Diumenge 19 de març . Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.

Estudiants de l’ESMUC col·laboren amb dos concerts de la Banda Municipal a través del projecte A dues bandes

Aquest cap de setmana, tindrà lloc la primera de les col·laboracions de l’Escola Superior de Música de Catalunya amb la Banda Municipal de Música de Barcelona amb una nova edició del projecte A dues bandes. Alumnat de les especialitats instrumentals participaran en dos concerts de la formació que tindran lloc a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori. El 12 de febrer tindrà lloc el primer concert Des del silenci, mentre que el 19 de març tindrà lloc el segon concert L’hora de l’ànima, que a més a més comptarà amb l’estrena d’una obra composta per l’estudiant de Composició de l’ESMUC, Stephanie Marie Macchi. Les actuacions tindran la participació de 18 i 15 estudiants, respectivament.

Una de les característiques principals del projecte A dues bandes és el procés d’aprenentatge dels seus integrants, des dels primers dies d’assaig fins a la posada en escena. La proposta suma l’esforç conjunt de tots els músics i músiques per intercanviar experiència i coneixements en una dinàmica plenament professional. Per a l’alumnat que participa en el concert, dins la temporada de la Banda, constitueix un repte que fa palesa la seva habilitat interpretativa i que amplifica el seu valor de cara al seu procés formatiu i futur professional.

WEST SIDE STORY A DUES BANDES – Banda Municipal de Barcelona i la Banda de l’ESMUC.

Des del Silenci

El concert Des del Silenci, serà dirigit per José R. Pascual-Vilaplana i disposarà de la participació solista de la trompetista austríaca Selita Ott, trompeta, que interpretarà el Concert per a trompeta, d’Alexander Arutiunian. El programa es complementa amb l’estrena de l’obra Mar d’amunt, de Salvador Brotons, i l’estrena de la versió per a banda de la Simfonia núm. 3 ‘Epidèmia silenciosa’, d’Andrés Valero–Castells. Diumenge 12 de febrer, 18 hores, Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.

L’hora de l’ànima

El segon concert, L’hora de l’ànima, tindrà lloc el diumenge 19 de març a les 18 hores, també a la Sala 1 de L’Auditori, i compta amb l’estrena d’una obra d’encàrrec a l’Aula de Composició de l’ESMUC que ha signat l’estudiant Sthepanie Marie Macchi. A més, amb la direcció de Pascual-Vilaplana, i la participació de la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, s’interpretarà Hour of the Soul, de la compositora Sofia Gubaidulina, que serà estrena nacional. L’última obra del programa és la Simfonia núm. 3 ‘El gaudir del geni’, del compositor Ferrer Ferran.

Stephanie Marie Macchi

Stephanie Macchi va començar els seus estudis musicals a Argentina, al Conservatori Julián Aguirre de Buenos Aires, on va estudiar piano amb la mestra Ana Stampalia i va començar a explorar el món de la composició. Després de traslladar-se a Barcelona, és alumna de l’ESMUC, on es troba cursant el tercer any de la carrera de composició amb el professor Bernat Vivancos.

Detrás de la inquietud, l’obra que estrena en primícia en aquest concert, respon a la incògnita de què és el que queda quan les interrupcions i el tràfec de la vida s’aturen, quan emergeix una realitat lliure del soroll de l’exterior. Dos mons sonors on el tumult confús de la primera meitat es transforma, només per revelar un estat de pau i assossec que havia estat present des del començament.

Stephanie Marie Macchi

Intèrprets participants

Estela Serrano Andújar, flauta
Carmen Galán Mora, flauta
Andrea Rozas García, flauta
Sara del Fundamento Bosch Rioja, flauta
Sabina Aran Clota, fagot
Ariane Pérez Segura, fagot
Louanna Cleries Añó, clarinet
Antonio Ruiz Soto, clarinet
Celia Jiménez Moreno, clarinet
Maria Rigo Mas, clarinet
Danel Zubeldia Zarate, saxòfon
Daniela Tejada Isaza, saxòfon
Arantxa Portolés Izquierdo, trompa
Natalia  Gómez Berbegal, trompeta
Carmen Llena Pérez, trompeta
Gabriel García Iglesias, trompeta
Paula Criado Patricio, trompa
Rita Fernández López, trombó
Juan Manuel Artola López, bombardí
Gabriel Lluís Luengo, bombardí
David Camil Boros, tuba
Íñigo Dúcar Marco, percussió
Adrià Font Perera, percussió
Joan Lombarte, percussió
Álvaro   Ayuso Calvo, percussió
Pablo Navarro Díaz, percussió
Anna Ripoll Clotet, violoncel
Caterina Serrallonga Boixader, violoncel
Sergi Sancho Nebot, violoncel

Més informació

Concerts amb entrada de pagament. La comunitat educativa de l’ESMUC pot beneficiar-se de descompte. Més informació al butlletí No t’ho perdis.