Publicat el 13 de febrer de 2023

Comparteix a:

Jams Interdisciplinàries de Música i Moviment a l’ESMUC

Jam Interdisciplinaria X Web 2
Jam Interdisciplinaria del 17 de novembre de 2022. ESMUC.
Jams Interdisciplinàries de Música i Moviment

Dijous 17 de novembre. De 18:30 h a 20:30 h. Sala 4 Alícia de Larrocha.
Dijous 23 de febrer. De 18:00 a 20:00 h. Inscripció previa.
Dijous 20 d’abril. De 18:00 a 20:00 h.

Les Jams Interdisciplinàries de Música i Moviment són una activitat participativa on els assistents interactuen amb ambdues disciplines

La Jam de música i moviment és una activitat participativa, un espai obert d’improvisació lliure i d’interacció entre música improvisada i moviment espontani, que dona lloc a composicions i coreografies instantànies. Al llarg del curs tenen lloc tres sessions: el 17 de novembre, el 23 de febrer i el 20 d’abril, a la Sala 4 Alícia de Larrocha. L’accés és lliure amb reserva prèvia.

Jam de Música i Moviment | ESMUC | Curs 2022-2023.

Organitzat pel departament d’Educació i Mediació Artística i el departament de Música Clàssica i Contemporània, les Jams Interdisciplinàries de Música i Moviment generen un ambient creatiu on els assistents interactuen i es comuniquen amb ambdues disciplines simultàniament. Les persones assistents participaran en un espai d’experimentació on es difuminen els rols i les propostes entre els i les intèrprets musicals i els ballarins i ballarines, per a generar codis comuns de comunicació i composició a temps real. Vine a sonar, a moure’t i a mirar…


Participants

L’activitat està oberta i dirigida a tothom, hi poden participar persones tant de dins com de fora de l’ESMUC. Per a músics i músiques, ballarins i ballarines, actrius i actors, artistes, estudiants, amateurs i/o professionals amb intenció i curiositat per a experimentar amb ambdues disciplines, i al públic en general. Cal portar roba còmoda i mitjons per a moure’s, l’instrument musical per a sonar i moltes ganes d’experimentar.

Per participar cal omplir un formulari. Aforament limitat a un màxim de 30 persones.

Programa de les sessions

Benvinguda: arribada conjunta i explicació de l’activitat.
Escalfament físic i musical: preparació físico/musical per a tots els participants. Punt de partida des d’on construirem l’espai obert de la Jam. A càrrec de Carles Marigó i Ester Momblant Ribas.
Espai obert: espai/temps no guiat, on es desenvolupa l’activitat interdisciplinària d’improvisació lliure. Ambient de molta escolta i compromís cap a la composició grupal.
Final: resoldre l’espai obert d’improvisació per a trobar un final comú.
Tancament: cercle de reflexió de posada en comú sobre l’activitat.

Calendari

17 novembre 2022 (18:30 a 20:30 h).
23 febrer 2023 (18 a 20 h).
20 abril 2023  (18 a 20 h).

Introducció – escalfament

A càrrec de Carles Marigó i Ester Momblant Ribas.

Carles Marigó és un intèrpret, creador i professor format com a pianista clàssic a l’ESMUC amb Vladislav Bronevetsky i al Conservatori Tchaikovsky de Moscou amb Irina Plotnikova. Ha desenvolupat la seva faceta com a improvisador guiat per Xavier Dotras, Albert Bover, Ana Finger, Emilio Molina, Juan de la Rubia, Michael Pisaro, James Fei, Evan Parker. Amplia la seva formació gràcies a les beques CEP, CoNCA i AIE, i recolzat pels premis nacionals i internacionals obtinguts com a pianista i compositor durant l’etapa de formació (Eugènia Verdet, Ciutat de Manresa, Ricard Viñes, entre d’altres). Ha estat músic creador resident a la Pedrera (Barcelona, 2017), l’Atlàntida de Vic (2020), la Marfà (Girona, Residències internacionals 2020-2021) i al Zamus Zentrum für Alte Musik Köln (Colònia, Alemanya, 2021). Actualment és professor d’improvisació a l’ESMUC.

Carles Marigó ESMUC
ester momblant esmuc

Ester Momblant Ribas. Ballarina i docent. Formada en dansa contemporània i especialitzada en Improvisació, Contact Improvisació i Educació Somàtica. En la seva faceta com a ballarina improvisadora ha col·laborat i estudiat amb Nancy Stark Smith, Mike Vargas, Julyen Hamilton, Steve Batts, Dani Comas, Angela Dony, Lucas Condró. Ha participat en festivals i congressos de Contact Improvisació i Improvisació nacionals, d’Europa, Rússia, Israel i Brasil. Des del 2005 és docent de Formació Corporal i Dansa a l’ESMUC, on també col·labora amb la Núria Andorrà als màsters de Música com a Art Interdisciplinari (UB/URV) i el d’Improvisació. Organitza i dinamitza les Jams de Música i Moviment a l’ESMUC des de 2018.

Accés lliure amb reserva prèvia.