Publicat el 12 de juliol de 2022

Comparteix a:

Alumni ESMUC consoliden places en orquestres

Consolidació Graduats Orquestres Esmuc (1)
Lourdes Kleykens, Ana Rodríguez i Raül Verdú consoliden places en orquestres nacionals i internacionals

Aquest curs, tres estudiants de l’ESMUC,  Lourdes Kleykens, Anna Rodríguez i Raül Verdú han aconseguit guanyar places d’instrumentistes a diferents orquestres nacionals i internacionals. Les graduades de violoncel Lourdes Kleykens (grau) i Anna Rodríguez (màster), després de la col·laboració d’un any, han consolidat les seves places en l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i en l’Orquestra Simfònica de Vratsa (Bulgària), respectivament. Un altre graduat de l’escola, Raül Verdú, ha guanyat per oposició la plaça de segon clarinet i requint a l’Antwerp Symphony Orchestra d’Anvers, (Bèlgica).

Lourdes Kleykens

Lourdes Kleykens
Lourdes Kleykens

La violoncel·lista valenciana Lourdes Kleykens Vidal es va graduar del Grau d’Interpretació de Música Clàssica i Contemporània a l’ESMUC l’any 2017 amb el professor Cristoforo Pestalozzi. Va continuar els seus estudis a Alemanya amb Peter Hörr en el Màster d’interpretació de la Hochschule für Musik und Theater de Leipzig. Paral·lelament, ha estat Academista a l’Orquestra Staatskapelle Halle. Després de col·laborar amb diverses formacions orquestrals, ha obtingut la plaça de violoncel Tutti a l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Ana Rodríguez

Ana Rodriguez
Ana Rodríguez

Ana Rodríguez, formada en el Conservatori Superior de Castilla y León, en la Fundació Baremboin-Said i màster d’Interpretació solista a l’ESMUC, compta amb experiència orquestral col·laborant amb la Internationale Junge Orchesterakademie, la Deutsch Skandinavische Jugend Philharmonie, l’Orquestra Nacional d’Armènia, l’Orquestra Nacional de Malta i l’Orquestra Filharmonia de Granada, entre altres. Actualment, col·labora amb l’European Recording Orchestra de Sofía (Bulgària). Rodríguez va aconseguir en febrer la plaça d’assistent de violoncel principal en l’Orquestra Simfònica de Vratsa (Bulgària).

Raül Verdú

Raul Verdu
Raül Verdú

Alacantí nascut el 1995, Raül Verdú obté el Grau i el Màster d’Interpretació a l’especialitat de clarinet a l’ESMUC. Després de realitzar estudis de Postgrau en Interpretació Orquestral al Reial Conservatori d’Anvers, va ingressar com a Academista a l’Orquestra de l’Opernhaus de Zuric i el juny de 2022 aconsegueix la plaça de Clarinet Mib solista amb obligació de Clarinet segon a l’Antwerp Symphony Orchestra, de Bèlgica.