Publicat el 5 de setembre de 2022

Comparteix a:

L’ESMUC a la celebració del 90è aniversari del Parlament de Catalunya

Imatge Programa Parlament Editada
Les actuacions es van emmarcar en la celebració de la Diada Nacional i els 90 anys del Parlament.

Parlament de Catalunya, dissabte 10 de setembre, de 17 a 21 hores.

Ana Brenes i el duo format per Alba Armengou i Vicente López al Parlament de Catalunya.

El flamenco d’Ana Brenes i el jazz del duo Alba Armengou i Vicente López van representar l’ESMUC en la diada popular i festiva que va organitzar el Parlament de Catalunya els dies 10 i 11 de setembre per commemorar els seus 90 anys i la Diada Nacional. Els actes institucionals de la cambra per a l’Onze de Setembre van tenir lloc el cap de setmana del 10 i l’11 amb una celebració popular, oberta a la ciutadania, a les portes del Palau, amb concerts, cultura popular i gastronomia. Els dos dies el Parlament també va fer jornades de portes obertes.

220910 Esmuc Al Parlament (1) (1) (1)
220910 Esmuc Al Parlament (2) (1) (1)

Fotografies d’Ana Brenes i Alba Armengou i Vicente López (Imatges: Parlament de Catalunya).

Ana Brenes (1) (1)
Alba Vicente (1) (1)

Per part de l’ESMUC va actuar la cantaora Ana Brenes, acompanyada del graduat Toni Abellán (guitarra) i Nelson Doblas (violí) i el duo de jazz dels estudiants Alba Armengou (veu i trompeta) i Vicente López (guitarra), a més d’altres formacions del Conservatori del Liceu.
 
Ana Brenes s’ha format com a cantant i compositora a l’ESMUC amb professors com ara Chiqui de la Línea i Rafael Cañizares i oferirà un recital de cante flamenco amb una proposta molt personal basada en la tradició i amb arranjaments i interpretacions pròpies.
 
Alba Armengou i Vicente López proposen un viatge des del jazz dels anys cinquanta fins al ritme de la música brasilera. Els dos músics s’han conegut estudiant a l’escola després d’haver tingut una trajectòria important de col·laboracions amb músics com Joan Chamorro, Perico Sambeat o Scott Hamilton, Jesús Santandreu, Iván Cebrián, Alexey León i Ramon Cardo.
 
Medalles d’Honor
 
El 8 de setembre, el Parlament va encetar les activitats commemoratives amb el lliurament de la Medalla d’Honor de la institució, en la categoria d’or, a Núria Feliu i Pau Riba, a títol pòstum, i als pedagogs Joaquim Arenas i Margarida Muset, primers responsables del Servei d’Ensenyament del Català (SEDEC), creat el 1978.

 
Més informació:
 
Parlament de Catalunya
 
Ana Brenes

Alba Armengou i Vicente López

Concert d’Ana Brenes dins del cicle Dimarts Toca ESMUC.
Alba Armengou i Vicente López a les VU Sessions.

Activitat d’accés lliure.


Programa 90 Parlament
Programa 90è aniversari del Parlament de Catalunya.