Publicat el 10 de febrer de 2022

Comparteix a:

Dimarts toca ESMUC: obres d’estudiants de composició

foto Dimarts toca ESMUC composició

La Sala 4 de L’Auditori acollirà, el dimarts 15 de febrer, a partir de les 18.15 h diferents obres d’estudiants del Departament de Composició.

Dimarts toca ESMUC: obres d’estudiants de Composició

Dimarts 15 de febrer, 18.15 h
Sala 4 de l’Auditori

El món de la composició i dels estudiants de l’ESMUC seran els protagonistes del nou concert del Dimarts toca ESMUC. Al llarg de l’audició es podran escoltar les obres d’Eduard Vallmitjana (Machine: a real-time battery-powered senseless selfish heart per a bateria i controladors Joy-Con), d’Eneko Lacalle (A Steampunk Dream per a fagot i electrònica en viu), dos dels Cinco Relatos Oníricos per a piano de Pedro Ortiz López (El portal de los sueños i Sueños de arena y sal), Ruben Mellaerts (Disantias. Viatge per paisatges intervàl·lics per a saxo, piano, vibràfon) i Unai Urkola (Flaming Requiem per a octet de veus).

Totes aquestes obres tindran els seus corresponents intèrprets i és, així com l’interès del concert, creacions musicals al marge, radicarà en la seva variabilitat de formacions i actuacions. El duo de Gerard Pola Pastor (bateria) i Eduard Vallmitjana (controladors Joy-Con), la fagotista Sabona Aran, la pianista Marina Vilches Ferrera, el trio de Pilar Martorell (saxo), Ana Nicolàs (vibràfon) i Ruben Mellaerts (piano) a més d’un octet de veus (Gemma González i Arantza Prats, sopranos; Iene Plas i Belén Clementes, contralts; Marc Majó i Dani Romero, tenors; Antón Seijas i Dani Falces, baixos) sota la direcció de Ferran Gallart, constituiran l’equip musical per a un cicle que es rependrà el proper 22 de febrer amb un recital de guitarra d’Àlex Tentor.

Programa i intèrprets

Machine: a real-time battery-powered senseless selfish heart per a bateria i controladors Joy-Con / Eduard Vallmitjana.

Gerard Pola Pastor, bateria

Eduard Vallmitjana, controladors Joy-Con

___

A Steampunk Dream per a fagot i electrònica en viu / Eneko Lacalle.

Sabina Aran, fagot

___

Cinco Relatos Oníricos per a piano / Pedro Ortiz López.

I. El portal de los sueños / IV. Sueños de arena y sal

Marina Vilches Ferrera, piano

Esta serie de cinco relatos musicales refleja algunas de las caras del extraordinario mundo de lo onírico. En él se pueden vislumbrar paisajes sonoros tan variados como extraños, en el que el más maravilloso de los sueños se funde con la más temida de las pesadillas.

___

Disantias (Viatge per paisatges intervàl·lics) per a saxo, piano, vibràfon / Ruben Mellaerts.

Pilar Martorell, saxo 

Ana Nicolás, vibràfon

Ruben Mellaerts, piano

___


Flaming Requiem per a octet de veus
/ Unai Urkola.

1. The Pile / 2. Playbook / 3. Lawbook / 4. Shopbook / 5. Lovebook / 6. Praybook / 7. Sciencebook / 8. Novelbook / 9. Notebook / 9. Burning Ashes

Cantants per ordre de posició:

Gemma Gonzalez, soprano 1

Irene Plass, alto 1

Marc Majó, tenor 1

Antón Seijas, baix 1

Arantza Prats, soprano 2

Belén Clemente, alto 2

Dani Romero, tenor 2

Dani Falces, baix 2

Ferran Gallart, director

“Hay un momento para todo. Sí, -se dijo-. Un tiempo para derrumbarse, un tiempo para construir. Sí. Una hora para callar y otra para hablar. Sí, todo. Pero algo más. ¿Qué más? Algo, algo…

Consulta la programació del cicle Dimarts toca ESMUC