Concert i classe magistral de guitarra amb Andrzej Wilkus
Andrzej Wilkus.
El professor de la Sibelius Academy, Andrzej Wilkus, participa el 23 de febrer al Fòrum Guitarrístic de l’ESMUC amb una conferència i classe magistral sobre els dotze estudis del compositor Heitor Villa-lobos per a guitarra. També oferirà un concert el 25 de febrer, a les 20 h , just després de la proposta de Dimarts Toca ESMUC, a la Sala d’Orquestra. L’accés és lliure per als dos concerts.
El concert de Wilkus se celebra just després de la finalització de la sessió de Dimarts Toca ESMUC, que en aquesta ocasió està dedicada als Joves creadors musicals de l’Escola, que comença a les 18:15 h, a la mateixa Sala d’Orquestra, amb accés lliure.
Andrzej Wilkus
Andrzej Wilkus ha combinat sempre les seves carreres de músic i professor de guitarra en una professió inseparable. Després de guanyar diversos premis en competicions internacionals de guitarra a Esztergom, Tychy i Brussel·les a finals dels anys 80, ha actuat amb diverses orquestres simfòniques i com a solista, així com amb nombrosos grups de música de cambra per tota Europa. També ha col·laborat amb Camerata Silesia, els cantants Riikka Hakola i Henryka Januszewska, i els guitarristes Otto Tolonen i Arturo Tallini.
Tres de les seves nombroses gravacions han rebut un reconeixement excepcional: obres per a guitarra solista d’André Jolivet, Douze Études d’Heitor Villa-Lobos i Suite Les Indes Galantes de Jean-Philippe Rameau per a duo de guitarres amb Esko Virtanen. Diversos compositors, com Witold Szalonek, Jyrki Linjama i Ilkka Hammo, li han dedicat les seves obres.
Wilkus es va graduar a l’Acadèmia de Música Karol Szymanowski de Katowice, Polònia, i a l’Acadèmia Sibelius de Hèlsinki, Finlàndia. Actualment, és professor de guitarra a l’Acadèmia Sibelius, on també ensenya pedagogia i diversos tallers. El seu llibre elemental de guitarra Vivo for Kids és el mètode de guitarra més versàtil i conegut a Finlàndia per als més petits. A més de la seva activitat professional, l’apassionen la pintura francesa del segle XIX, córrer llargues distàncies i entretenir els seus dos nets petits.
Programa
Fernando Sor (1778—1839) Fantaisie élégiaque op 59
Introduction. Andante Largo
Marche funèbre. Andante moderato
Heitor Villa-Lobos (1857-1959) Douze Études (1928)
Núm. 1 Animé
Núm. 2 Trés animé
Núm. 3 Un peu animé
Núm. 4 Un peu modéré
Núm. 5 Andantino
Núm. 6 Un peu animé
Núm. 7 Très animè – Modéré
Núm. 8 Modéré
Núm. 9 Un peu animé
Núm. 10 Animé – Un peu modéré – Animé – Très animé
Núm. 11 Lent – Animé
Núm. 12 Un peu animé
Més informació
Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.