X Trobada de Percussió de Catalunya i III Jornada de Pedagogia de la Percussió
V Trobada de Percussió de Catalunya
El pròxim dissabte 22 de març l’ESMUC acull la X Trobada de Percussió de Catalunya i la III Jornada de Pedagogia de la Percussió. Es tracta d’una trobada que es fa cada curs on participen professors de percussió dels diferents Conservatoris de Catalunya, així com estudiants de grau professional. Enguany és la 10a edició i hi participaran 15 professors i 60 estudiants.
L’alumnat es divideix en 4 grups i durant el matí participen de manera rotatòria en 4 activitats (tallers, classes, assajos,..) guiades pels professors dels Conservatoris i els professors i estudiants de l’ESMUC. Al final del matí, a les 13 h, es fa un concert obert al públic on s’interpreta una mostra de les obres que s’han treballat durant el matí.
A la tarda es fan les III Jornades de Pedagogia de la Percussió que s’organitzen conjuntament amb l’ASPECAT (Associació de Percussionistes de Catalunya) adreçada a professionals i estudiants de grau superior on es fan diferents ponències i una taula rodona relacionades amb la pedagogia de la percussió. L’acte acabarà a les 20 h.
A més, en aquesta III Jornada de Pedagogia de la Percussió comptarem amb professionals com Daniel Munáriz, Miquel Vich, Feliu Ribera o Marc Cabero, president de l’ASPECAT, que moderarà la taula rodona final que servirà per tancar la jornada d’enguany.
Programa del concert de la Trobada de Percussió
Intensitat, d’Arcadi Morales.
Aftershock!, d’Alan Keown.
Blues for Gilbert, de Mark Glentworth.
Moto moto, de Catherine Betts & Joshua Webster.
Libertango, d’Eric Sammut.
Percussió corporal, de Manfred Menke.
Ghanaia, de Matthias Schmitt.
Mutiny!, d’Eric Sokolowski.
Nancy, d’Emmanuel Séjourné.
Nothing will ever change, de Fritz Hauser.
Rotació 4, d’Eric Sammut.
Clangor, de Wesley Denkins.
Preludi en mi menor, de Ney Rosauro.
Cha-cha Schubert, de Carles Gumí.
Programa de comunicacions de la Jornada de Pedagogia de la Percussió
Aplicació de la rítmica del flamenc i de la música afrocubana a l’aula de percussió per Daniel Munáriz (Conservatori de Música dels Pirineus, Berga).
Estudis contemporanis per a caixa de Jean-Pierre Drouet, per Miquel Vich (Conservatori Municipal de Música de Barcelona).
La pedagogia de grup a l’aula de percussió en els estudis no reglats, per Feliu Ribera (Escola Municipal de Música del Prat del Llobregat).
Calendari
Trobada de Percussió
09:00 – 09:30 – Arribada/recepció participants
09:30 – 12:45 – Assajos
12:45 – 13:00 – Preparació concert
13:00 – 14:00 – Concert
Jornada de Pedagogia de la Percussió
16:30 – 17:00 – Benvinguda a càrrec de Marc Cabero
17:00 – 18:30 – Comunicacions
18: 30 – 19:30 – Col·loqui final
19: 30 – 20:00 – Cloenda
Més informació
Accés lliure al concert amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.