Publicat el 27 de setembre de 2022

Comparteix a:

Workshop internacional al Teatre Lliure: ‘Identitat sonora’

Monument Sonor Teatre Lliure 1 1
Workshop internacional: Identitat sonora.

Del 10 al 16 d’octubre. Teatre Lliure. Mostra pública: diumenge 16 d’octubre. 18:30 h. Accés lliure amb reserva prèvia.

El Workshop Internacional Identitat sonora estudiarà els monuments des de diferents disciplines artístiques i socials

Del 10 al 16 d’octubre, el Teatre Lliure és la seu del Workshop Internacional Identitat sonora que comptarà amb la participació d’alumnat universitari de diverses disciplines, com ara la música, la cuina, l’escenografia i el disseny, entre altres. Les institucions que hi participen, a més de l’ESMUC, són DAMU, Institut del Teatre, Escola de Cuina Hofmann, EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona i Norwegian Theatre Academy. Per part de l’escola, participarà Bruno Gil Moreno, estudiant de segon curs de contrabaix de l’especialitat de Música Clàssica i Contemporània i la graduada en Composició, Marta Pintó.

El Teatre Lliure es vincula amb diversos centres universitaris per obrir camins de col·laboració des del teatre amb l’alumnat de totes les edats. Els resultats d’aquest workshop es mostraran públicament el diumenge 16 d’octubre, a les 18.30 h. L’idioma de la mostra serà en anglès i l’accés lliure fins a completar l’aforament de la sala. Aquesta proposta del Teatre Lliure compta amb la col·laboració d’Arrels Fundació. Per assistir cal fer una reserva prèvia d’entrades.

Workshop internacional Pensant amb coses (2021).

Identitat sonora

Els monuments són “estructures erigides per commemorar una persona o un esdeveniment notable”, generalment en un espai públic. Defensen, o se suposa que representen, els valors de la societat i l’autoritat. Els monuments són pesants, físicament i mentalment. Representen el poder i els principis. Pot haver-hi monuments en un món que vol qüestionar i desfer-se de la centralització del poder i de la riquesa? O podem trobar noves maneres d’estimar i compartir? Quins monuments volem construir avui?

El workshop internacional Identitat sonora, dirigit per Serge Von Arx i Sodja Zupanc Lotker explorarà la idea del monument com a oportunitat de crear un espai per a la memòria, la presència i el diàleg, tot proposant una mirada crítica al nostre sistema de valors i de jerarquies, i fent visible l’invisible. El taller vol qüestionar aquesta idea comuna i intentarà invertir les categories esmentades anteriorment.

S’hi treballaran fils entrellaçats d’experiència sensorial de narracions personals en relació amb l’espai urbà i, concretament, la col·lisió entre l’espai privat i l’espai públic: es plantejaran preguntes i s’intentarà accentuar diversos aspectes de les nostres societats.

Més informació:

Teatre Lliure (Lliure i Universitat)

Mostra pública: accés liure amb reserva prèvia.