Publicat el 10 de febrer de 2022

Comparteix a:

Visita ERASMUS+: Liudas Mockunas (saxòfon)

Liudas Mockunas

Dins del programa Erasmus+, cofinançat per la Unió Europea, el professor Liudas Mockunas visita l’ESMUC per impartir una sèrie de classes dins del Postgrau d’Improvisació de l’ESMUC, que coordinen el professorat Agustí Fernández i Núria Andorrà. Mockunas és professor a la Lithuanian Academy of Music and Theater, de Lituània.

Classes magistrals amb Liudas Mockunas

Del 8 al 12 de febrer, de 9 h a 15 h.
Aula A108.

Liudas Mockunas

El saxofonista Liudas Mockunas ha dedicat bona part del seu temps a actuar amb diversos grups internacionals. És un intèrpret i compositor versàtil, fet que li aporta una interpretació magistral i composicions intrigants. El seu idioma “natural” és una barreja explosiva de free jazz, lirisme i expressionisme combinat amb tècniques d’interpretació molt poc convencionals.

La seva exploració en profunditat de les propietats del so i de les possibilitats de les sèries harmòniques condueixen a un enfocament innovador i personal de les tècniques de la interpretació del saxòfon. Això li permet fugir de les convencions estilístiques i formar un estil totalment original, distingit per la multifònica, les descàrregues expressives de so, les flexions i els efectes sonors inusuals. Format com a músic de jazz i clàssica, Liudas Mockunas té una profunda comprensió i un coneixement pràctic d’ambdós camps, els límits dels quals travessa d’anada i tornada en les seves composicions. (Antic Teatre, espai de creació).

El passat 10 de febrer Liudas Mokunas i la professora de l’ESMUC, Núria Andorrà, van participar a l’Antic Teatre, espai de creació a per presentar la seva proposta que suma percussió i saxòfon.

Cofinançat per la Unió Europea: