Núria Andorrà

Departament de Música Clàssica i Contemporània

nandorra@esmuc.cat

Andorrà Núria

Formació

Obté el títol superior en interpretació clàssica i contemporània a l’ESMUC. Continua els seus estudis becada pel Consell Nacional de les Arts i la Cultura (ConCa) i el Ministerio de Cultura a la MuHoKa, on obté el títol DKA i el de màster en música contemporània, estudiant amb Isao Nakamura.

Enregistraments

Ha enregistrat amb Sirulita records el seu treball a solo Kokoro (2018). Amb Sluchaj Recordings; Celebration Ensemble d’Agustí Fernández (2015) amb Relative Pitch Inner Core amb Irene Aranda i Johannes Nästesjö. Amb Discordian records; Live at l’Ateneu Barcelonès, amb Lê Quan NInh i Tom Chant  (2014), Future Memories amb Agsutí Fernández i Jasmine Azaiez (2016), Un cuc dins l’ull amb Tom Chant i Ferran Fages (2016), Desierto impecable vol.1 (2013) i vol 2 (2014) i Ten Miles to Bisbee (film scoring) amb Discordian Comunity Orchestra. Amb Multikulti Project Memoria Uno de Iván González (2017).

Recerca

Les seves línies de recerca son, per una banda, la improvisació, i per l’altra la interdisciplinarietat amb dansa, visuals i circ. També la hibridació d’instruments acústics i electrònics, col·laborant de manera continuada amb Josep Mª Comajuncosas, músic i  sonòleg. També és membre del grup METRIC.

Premis

L’any 2019 rep el premi Puig Porret del Mercat de Música Viva de Vic per la creació musical de “Constel·lacions”, espectacle de música i circ, que és també reconegut pel premi especial Zirkòlika 2020.

Trajectòria

Com a improvisadora ha tocat amb Agustí Fernández, Fred Frith, Le Quan Nihn, Ingar Zach, Joëlle Léandre, Mats Gustafsson, Pablo, Ledesma, Nate Wooley, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Ramon Prats, Tom Chant, Joachim Badenhorst, Yasmine Azaiez, Anne-liis Poll, Nuno Rebelo, Marc Vilanova, Alessandra Rombolà, Christiane Bopp. També ha treballat amb els ballarins  Julyen Hamilton, Manel Salas, Constanza Brncic, Andrés Corchero, Paolo Cingolani i Iris Heitzinger.

Ha col·laborat amb els grups de música contemporània Icarus Ensemble, Algoritmo, Ensemble Abstraï, Murtra Ensemble, Barcelona 216, Kammart, Patschwork Ensemble i Morphosis Ensemble. També ha treballat amb Carles Santos, Hector Parra, Matmos i en diferents espectacles interdisciplinaris.

És directora artística de MontMusic Festival i d’Improject Ensemble.

Docència

A l’ESMUC ha estat professora de l’assignatura d’Improvisació i coordinadora, i juntament amb Agustí Fernández, del postgrau en Improvisació lliure.

També és professora de percussió del Conservatori de la Diputació de Tarragona a Reus.