Publicat el 6 de juny de 2024

Comparteix a:

Sessions d’anàlisi per preparar ‘Les espaces acoustiques’

Gerard Grisey 1 1

Gérard Grisey.

Des de l’assignatura d’Anàlisi de la Música II (estudiants de composició i direcció), s’han preparat 3 sessions d’anàlisi de l’obra Les Espaces Acoustiques de Grisey que interpretaran el Gran Conjunt de l’ESMUC dimarts 18 de juny a la Sala 1 Pau Casals de l’Auditori. Dilluns 10, dimarts 11 i dimecres 12 de juny de 10 a 12 h es duran a terme les diverses activitats que tenen l’objectiu de conèixer una mica més l’obra. L’activitat anirà a càrrec de Nacho Baeza, Pedro Ortiz, Lídia Paloma i Irene Plass amb la coordinació de Manel Rodeiro. Les sessions són lliures i estan obertes a la comunitat ESMUC.

  • 10, 11 i 12 de juny.

  • De 10:00 a 12:00 h.

  • A353. 


Sobre l’obra

Les espaces acoustiques de Gérard Grisey és una obra de culte composta durant la segona meitat del segle XX en una creació de gran format. Dins de l’obra completa hi ha sis peces que van des de la viola solista, primera peça de l’obra, fins a l’Épilogue per a quatre trompes solistes i gran orquestra. L’obra explora totes les possibilitats harmòniques, espectrals, temporals i instrumentals en una de les composicions més ambicioses de la història de la música en termes compositius i artístics.

Concert del Gran Conjunt Simfònic de l’ESMUC

L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC interpretarà dimarts 18 de juny Les espaces acoustiques de Gérard Grisey sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo. El concert comptarà amb la participació d’un ensemble de professorat de l’Escola encapçalat per Jonathan Brown com a violinista solista i format per Júlia Gállego, Helena Satué, Xavier Castillo, José Vicente Castelló, Erica Wise i Uxia Martínez Botana a banda de l’alumnat del Gran Conjunt Simfònic de l’ESMUC.  

L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC forma part dels Grans Conjunts, les formacions de caràcter estable que constitueixen la formulació visible de l’activitat acadèmica instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya, conjuntament amb la Cobla, el Conjunt de Música Antiga, la Banda, la Big Band, l’ESMUC Jazz Project i els conjunts de Música Tradicional i Flamenco.

Més informació

Cartell Espaces Acoustiques
Cartell de les sessions.

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.