Família Aguilella Salgado

  • Biografia

Salvador Aguilella Peris neix a Onda (Castelló) el dia 6 de gener de 1898. Al llarg de la seva vida viatjà sovint a Filipines on s’hi quedà una llarga temporada durant la Guerra Civil Espanyola, treballant a la Companyia General de Tabacs de Filipines. Allà va conèixer a la seva dona amb qui tingué dos fills. Amb l’esclat de la Segona Guerra Mundial retorna a Espanya i sovint assisteix al Gran Teatre del Liceu com a espectador, i exercint d’arxiver aficionat durant els últims trenta anys de la seva vida. Morí el dia 27 de juliol de 1995.

El seu fill, Manuel Aguilella Franco, nasqué a Manila el dia 8 de febrer de 1936. Continuant la trajectòria del seu pare, fou un gran aficionat a la música. Arribà a Espanya amb el seu pare amb el començament de la Segona Guerra Mundial. Tingué dos fills i treballà en una companyia d’assegurances de la llar de Barcelona. Morí el dia 17 de setembre de 2003.

  • Inventari

El fons documental aplega documentació variada recopilada al llarg dels anys per la família Aguilella Salgado, especialment per Salvador i Manuel Aguilella. Està format majoritàriament per una col·lecció de discs de vinil, partitures impreses i manuscrites, programes de mà i retalls de premsa.

Els seus dos fills, Manuel i Maria del Carmen Aguilella Salgado, foren els encarregats d’efectuar la donació d’una part del patrimoni musical familiar, el qual des de l’any 2004 forma part de les col·leccions de la Biblioteca de l’ESMUC. El fons no està catalogat però pot consultar-se l’inventari: