Publicat el 21 de desembre de 2021

Comparteix a:

Programació especial 20 anys d’ESMUC

Orquestra Esmuc

Dues representacions operístiques fora de la ciutat comtal (Vila-seca i Sant Pere de Ribes), tres concerts a la Sala 2 de L’Auditori de Barcelona i dos en altres espais de la ciutat comtal (Centre Artesà Tradicionàrius i Església del Pi) constitueixen el primer bloc de la programació especial que commemora el 20è aniversari de l’inici de les activitats acadèmiques de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

En aquest curs acadèmic 2021-2022 es compleixen els 20 anys de la creació de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Des d’aleshores han estat centenars d’estudiants que s’han llicenciat en aquest centre en les seves diferents disciplines. En el transcurs del seu recorregut acadèmic, aquests estudiants han participat activament en una tipologia de projectes com ho és la dels Grans Conjunts per la qual cosa, i en motiu d’aquest 20è aniversari, es presentarà un plec d’activitats concertístiques on es podran escoltar els diferents Grans Conjunts que reflecteixen la riquesa dels universos musicals del projecte global de l’ESMUC: música simfònica, òpera, música tradicional, flamenco, jazz, música antiga i banda constituiran aquesta programació que s’ha batejat com 20 anys d’ESMUC.

El projecte de La Bottega d’Opera de l’ESMUC obrirà les activitats d’aquest aniversari amb la producció de l’òpera Cendrillon de Pauline Viardot, l’11 de gener a la Sala 4 de L’Auditori. Les poblacions de Vila-seca (21 de gener) i Sant Pere de Ribes (23 de gener) podran també veure aquest destacat títol del catàleg de Viardot i que compta amb la direcció musical d’Alan Branch i escènica de Susana Egea.

El divendres 21 de gener de 2022, la Sala 2 de L’Auditori de Barcelona acollirà el Gran Conjunt Simfònic dirigit per Francesc Prat on es podran escoltar obres d’Igor Stravinsky, d’alumni de l’ESMUC, així com també l’estrena mundial del Doble concert per a guitarra flamenca i clavicèmbal del compositor i professor del centre Eduard Resina. Just a l’endemà, dissabte 22 de gener, el Centre Artesà Tradicionàrius presentarà el Gran Conjunt de Música Tradicional dins el Festival Tradicionàrius.

El dimarts 25 de gener l’ESMUC Jazz project presentarà Noves visions, dins el cicle Sessions de L’Auditori, a la vegada que en un altre espai de la ciutat, en aquest cas a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona, es reanudarà el cicle Vespres d’Antiga que impulsa el Departament de Música Antiga de l’ESMUC i que permetrà escoltar en el transcurs d’aquest cicle importants pàgines del cànon com ho són les Misses de Rèquiem de Cristóbal de Morales o Tomás Luis de Victoria.

Tancarà aquesta programació el Gran Conjunt de la Banda. Sota la direcció de Salvador Brotons, el divendres 28 de gener, aquesta formació interpretarà una mostra amb obres de Leonard Bernstein, Marc Migó, Ottorino Respighi i del mateix Brotons.