Josep Surinyac

Departament de Música Clàssica i Contemporània

jsurinyac@esmuc.cat

Lied

Surinyac Josep

Pianista especialitzat en repertori vocal

Formació

Neix a Torelló (Barcelona) on inicia els seus estudis musicals amb M.Serra. Obté el títol superior de Piano i Música de Cambra al Conservatori de Barcelona amb M.J.Crespo i A.Soler i posteriorment amplia estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb G. Johnson. Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals en les modalitats de Música de Cambra i Lied.

Enregistraments

Darrerament ha enregistrat un CD amb mélodies de Poulenc amb la soprano Maria Lluïsa Muntada, però la seva discografia també inclou dos CD amb música vocal de Granados i Toldrá amb la mateixa soprano i “Winterreise” de Schubert amb E.Martínez-Castignani.

Trajectòria

El seu interès per el repertori vocal l’ha portat a col.laborar amb cantants com F.Albrich, D.Aldea, D.Alegret, N.Argenta, E.Copons, L.Dawson, J.Domènech, U.Haller, B.Kusa, M.Lladó, E.Martínez-Castignani, M.Martins, A.Mateu, R.Mateu, M.Matheu, I.Moraleda, Ll.Muntada, R.Padullés, S.Palatchi, R.Pierotti, A.Savall, I.Sobotka, P.Udland o Ll.Vilamajó, entre d’altres, i com a acompanyant, ha actuat en diferents ciutats espanyoles així com a diferents ciutats europees, Israel, Estats Units i Japó.

Ha actuat en importants cicles de Lied com el Life Victoria Festival i ha estat convidat a participar a la Schubertíada de Vilabertran per acompanyar els recitals de M.Martins, amb un notable èxit de públic i crítica.

Actualment és el pianista del Cor de Noies del l’Orfeó Català que dirigeix B.Reixach i ha estat convidat en diverses ocasiones per la Fundació “La Caixa” per acompanyar les masterclasses de cant de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marc del Curs de Interpretació històrica que s’ha celebrat en diferents ciutats espanyoles.

Docència

És professor de Lied i de Música de Cambra al Conservatori Superior del Liceu i a l’Esmuc.