José Vicente Castelló

Departament de Música Clàssica i Contemporània

jcastello@esmuc.cat

Seminari d’interpretació
Trompa

Castelló Jose Vicente

Formació

Va estudiar a l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” amb el Prof Radovan Vlatkovic, on va rebre de mans de SM la Reina Sofía el premi a l’alumne més destacat en els anys 2002 i 2003.

Així mateix, hi va haver altres grans professors que van influir en la seva formació com B. Tuckwell, M. Höltzel, K. Kulmala, R. Watkins, R. Epelde i V. Zarzo.

Paral·lelament als seus estudis musicals, va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat d’Alacant.

Concerts

Ha estat Trompa Solista de l’Gustav Mahler Jugendorchester des de 2001 a 2006 realitzant 11 gires pels festivals i sales més importants d’Europa i Àsia amb els directors C. Abbado, P. Boulez, M. Jansons, I. Fischer i F. Welser-Möst.

Des de 2004 és Trompa Principal a l’Orquestra Simfònica de Galícia i col·labora assíduament com a primer trompa a la Mahler Chamber Orchestra, Muenchener Kammerorchester, Staatskapelle Berlín, Tonhalle Orchester Zurich i Philharmonia Orchestra de Londres, tocant amb directors com D. Barenboim, T. Sukiev, A. Schiff, …

També ha estat convidat en diverses ocasions a la Lucerne Festival Orchestra (Suïssa).

Així mateix és membre des de la seva fundació el 2004 de la “Orchestra Mozart” de Bologna dirigida per Claudio Abbado i formada per destacats músics europeus.

En el camp de la música de cambra cal destacar l’haver tocat amb músics de la talla de Mitsuko Uchida, Johnathan Biss, B. Canino, R. Vlatkovic, K. Tunemann, H. Schellemberger, Jacques Zoon, Jaime Martín, Paul Meyer, A. Carbonare, Kim Kashkasian, i membres dels quartets de corda Guarnieri, Juilliard i Emerson.

Docència

Des de 2008 és Professor de Trompa al Conservatori Superior del Liceu i des del 2010 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a Barcelona, on imparteix cursos de Grau Superior i Postgrau.

També és professor de trompa a la Hochschule für Musik en Freiburg (Alemania) i Primer Trompa de la Mahler Chamber Orchestra.