Emili Blasco

Departament de Música Clàssica i Contemporània

eblasco@esmuc.cat

Emili Blasco

Repertorista

FormacióEmili Blasco va rebre les primeres classes de música ben petit amb Núria Fàbregas i posteriorment va ingressar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on es va graduar en les especialitats de Piano i Música de Cambra amb el mestre Antoni Besses amb les màximes qüalificacions.

Posteriorment va cursar Estudis de Postgrau a la Universitat Chopin de Varsovia durant dos anys, sota el mestratge d' Andrzej Stefanski i Edward Wolanin, realitzant paral.lelament recitals per Polònia i estranger, obtenint el Diploma amb les màximes qüalificacions. Va ser després quan va coneixer a la eminent pianista Briggite Meyer, qui sens dubte ha esdevingut la gran referència no només a nivell musical i pianístic, sino també humà. Tambe agraeix les classes rebudes de Frederic Gevers a Anvers.


 

Concerts

Concerts al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Auditori Eduard Toldrà, Festival Internacional de Torroella de Montgrí, Festival Castell de Santa Florentina, Fundacion Juan March de Madrid, Festival Internacional de Salamanca, Festival de Pasqua de Cervera, Monestir de Sant Pere de Rodes, etc.

També concerts al Lincoln Center de Nova York (EUA) , a Verona (Itàlia), i al Festival de Música Latinoamericana de Caracas, Cracòvia (Polònia), Kalamata (Grècia), entre altres.

Enregistraments

La seva discografia, publicada amb La Mà de Guido i Ars Harmònica inclou varis Cds dedicats a Música Catalana de Eduard Toldrà,  Enric Granados, Antoni Massana, Josep Cercós, Josep Lluís Guzmán, Josep Soler, Pau Casals, Felip Pedrell, etc.

També d´altres dedicats a Manuel de Falla, Alban Berg, o Richard Strauss.

La premsa tan catalana com de Madrid els ha elogiat en diverses publicacions.

El seu interés ha estat el de recuperar o estrenar patrimoni musical català (Guinjoan, Brotons, Soler, Besses, Comellas, Oltra, Nicolau, Freixas, Alió, Rodamilans, Garreta, Buxó, Pahissa, Mompou, Lamote de Grigon, etc)  tant en publicacions de partitures, concerts o cds.

Publicacions

Ha estat col.laborador regular durant els anys 2000 fins a l' actualitat a la revista Scherzo i a la Revista CD Compact, fent tant crítica de discos com articles sobra obra pianística de Chopin, les Variacions Golberg de Bach, etc.

DocènciaPianista repertorista d' instruments Tradicionals de l' Esmuc des de l 'any 2017, i  pianista repertorista de l' IEA Oriol Martorell acompanyant ballet clàssic desde 2015.

Amplia experiència de pianista acompanyant abans en els Conservatoris de Vic, Igualada, entre altres.

Professor de l' Escolania de Montserrat de piano i Música de Cambra (1998-2010).

Actualment també és el pianista col.laborador de la Coral Carmina, amb qui treballa i realitza concerts regularment. També col.labora amb altres Corals.

Col.laboracions amb la OBC i al Conservatori Superior del Liceu.