Albert Bover

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

abover@esmuc.cat

Piano jazz IP
Combo
Improvisació i acompanyament del jazz
Teclats

Bover Albert

Format musicalment entre Barcelona i Nova York, és un dels instrumentistes més representatius de l’escena jazzística del país.

Formació

Estudis de piano clàssic amb Albert Giménez y Ángel Soler. Estudis de jazz a la New School de Nova York amb Jackie Byard, Kenny Werner, Fred Hersch, seminaris de Quest, Jack Walrath, Bob Moses, Kenny Wheeler, Kenny Barron, Cedar Walton classes particulars amb Sophia Rosoff des de 2004, i amb  Ethan Iverson, Barry Harris, Sal Mosca, Ralph Alessi, Bruce Barth, Frank Kimbrough i Miles Okazaki.
Títol superior en l’especialitat d’intèrpret de piano jazz i música moderna (ESMUC)

Enregistraments

Ha gravat com lider en formació de trio, duo (amb Horacio Fumero, Marco Mezquida i Cristina Vilallonga), i a piano sol: 1997 Dúo (Fresh Sound); 1998 Albert Bover Trio Live In Jamboree (Mas i Mas Records); 1999 Old Bottle, New Wine (Satchmo); 2001 Esmuc Blues (Satchmo); 2008 Albert Bover & Horacio Fumero Caminhos Cruzados (Karonte); 2012 Bilbon Bizi-Bizian (Moskito Records).
Més de 30 enregistraments com a col·laborador a discs de Perico Sambeat, Gorka Benítez, Chris Kase, Bruce Arkin, Bob Sands, Xavi Maureta, Toni Vaquer and the Voodoo Kids, Gary Willis, Eladio Reinón, José Carlos Suárez, etc.

Premis


  • Premi al millor pianista per l’AMMJ del 2002

  • Premi Altaveu pel disc Esmuc blues

  • Premi Juventud de la Asociación cultural de Música y Jazz de San Juan Evangelista de Madrid

TrajectòriaHa fet concerts i recitals en diversos festivals de jazz a Europa, Japó, Marroc, Argentina, Xile, Uruguai i Estats Units, i moltes actuacions a programes de televisió.

Ha estat compositor i intèrpret de la banda sonora de Tren de sombras (José Luis Guerín), director musical del programa Paral·lel del Canal 33 (1998-1999) i del Concurs de Composició de l’SGAE (1993, 1994).

Artista Steinway des de març del 2007.

Docència

Professor al Taller de Músics (1986-1991), a l’ESMUC des del 2002 i al Conservatori Superior del Liceu des de 2011, ha fet masterclasses a França, Xile, Uruguai, Portugal i  Espanya i va ser professor a la reunió internacional d’escoles de jazz de 1997 a Colònia.