Publicat el 3 de novembre de 2022

Comparteix a:

Música i corporalitat a la 5a edició de les Jornades ab sentits

Pell Gallina Imatge Lliure
Jornades ab sentits V: Música, sentits i corporalitat.

Convocatòria (Call for Papers): enviament de propostes fins al 31 gener 2023: jornadesabsentits@esmuc.cat

S’obre el termini d’enviament de propostes sobre música, sentits i corporalitat per participar en les V Jornades ab sentits que tindran lloc del 2 al 4 de març de 2023

Es convoca la cinquena edició de les Jornades ab sentits a l’ESMUC per als dies 2, 3 i 4 de març de 2023. Els organitzadors, Joan GrimaltRolf Bäcker i Marc Heilbron esperen propostes de professorat, estudiants i alumni sobre qualsevol tema que relacioni la música amb els seus múltiples sentits. En aquestes jornades es comptarà amb la participació del pianista i musicòleg grec George-Julius Papadòpulos, que farà una ponència plenària i una classe magistral per a pianistes.

Música, sentits, corporalitat

El lema d’aquesta edició s’entén com a suggeriment i no pretén excloure cap tema que tingui alguna relació amb la música com a missatge, o música amb sentits. Darrerament, el cos ha rebut una atenció extraordinària en els estudis humanistes, i naturalment també en la musicologia —potser com a compensació dels llargs decennis en els quals la visió d’una música ideal, deslligada del cos i del món, va fer de model d’intèrprets, compositors i compositores, musicòlegs i musicòlogues. En aquest sentit, des de les Jornades es vol contribuir a una renovació constructiva i integradora.

Una de les qüestions que les enquestes han valorat d’aquestes Jornades és la seva diversitat, tant de gèneres com d’enfocaments. Per mantenir i eixamplar aquesta riquesa, que dona peu i sentit al diàleg, en el transcurs de les V Jornades ab sentits també es podrà escoltar molta música en viu de professorat, estudiants i alumni, així com una taula rodona sobre el lema d’enguany: música, sentits, corporalitat.

Propostes

Es poden enviar propostes de comunicació de 20 minuts (més 10 min. de comentaris i preguntes), i breus recitals comentats de 30 minuts. Les jornades estan obertes a les propostes d’estudiants, professorat, alumni, i també de persones externes a l’Escola.

La data màxima de recepció de propostes és el 31 de gener de 2023 i cal enviar-les al correu electrònic jornadesabsentits@esmuc.cat, en format word. La proposta ha de contenir un resum, d’aproximadament 500 paraules, cinc paraules clau, i un breu currículum de fins a 150 paraules. A més del català i del castellà, l’Escola i les Jornades volen afavorir la presència de l’anglès.

Una comissió avaluadora formada per Rolf Bäcker, Luca Chiantore, Lorenzo Coppola, Joan Grimalt, Rubén López Cano i Joan Francesc Vidal escollirà entre totes les propostes per configurar, de dijous a la tarda fins dissabte a migdia, un nou espai de trobada i de diàleg a l’ESMUC, al voltant de qüestions que vinculen els diferents departaments, i les diferents persones que hi aprenen i ensenyen.

Jornades ab sentits 2019.

Institucions amigues

Aquesta activitat s’organitza conjuntament entre l’ESMUC, el Conservatori professional de Tortosa, el Conservatori professional de Salamanca, el Conservatori professional d’Oviedo, el Conservatori estatal superior de Tessalònica, la Universitat de Zagreb, la Universitat de Leeds, la Universitat de Vilnius, la University of Newcastle upon Tyne, la Universitat de Valladolid i la Universitat Complutense de Madrid.

Conservatori Tortosa
Universitat Zagreb
Universitat Leeds
Universitat Vilnius
Conservatori Oviedo
Universitat Newcastle
Ucm (1)
Uni Valladolid (1)
Logo Thessaloniki 20160711163031 (1)
Urv Apilat Color