Publicat el 30 de setembre de 2021

Comparteix a:

Masterclass de piano contemporani amb Dimitri Vassilakis

Dimitri Vassilakis

El pianista grec Dimitri Vassilakis, especialista en música contemporània, oferirà una presentació-conferència sobre el piano contemporani el proper dimarts 5 d’octubre a l’ESMUC.

La sessió tindrà lloc de 19:15 a 21:00, a la Sala de Cor. Està oberta a totes les persones interessades, i dirigida més específicament a estudiants de piano i composició.

Dimitri Vassilakis 1

Dimitri Vassilakis

Nascut a Atenes el 1967, Dimitri Vassilakis va estudiar al Conservatori nacional superior de música de París, on va guanyar un primer premi de piano per unanimitat, així com el de música de cambra i acompanyament.

Des del 1992 és solista de l’Ensemble intercontemporain de Pierre Boulez. Ha treballat amb compositors contemporanis com Iannis Xenakis, Luciano Berio, Karlheinz Stockhausen i György Kurtág.

Ha participat als festivals de Salzburg, Edimburg, Lucerna, Wien Modern, Autumn in Warsaw, Ottawa Chamber Music, Mai Musical Florentin, Proms de Londres. També ha actuat al Carnegie Hall de Nova York, al Teatro Colón de Buenos Aires, al Concertgebouw d’Amsterdam i a La Scala de Milà. El 2012, va fer una gira per Amèrica del Sud amb el piano solista complet de Pierre Boulez, com a homenatge al seu 80è aniversari.

Té una extensa discografia. El seu disc, “Le Scorpion”, de Martin Matalon amb Les Percussions de Strasbourg, va rebre el Gran Premi de l’Acadèmia Charles-Cros al millor disc de música contemporània 2004.