Publicat el 6 de juliol de 2023

Comparteix a:

L’estudiant Bruno Gil representa l’ESMUC al Festival Pau Casals de Prades

Festival Pablo Casals 2023 2 1

L’estudiant de contrabaix, Bruno Gil Moreno de Mora Sardà, és el representant de l’ESMUC en l’orquestra del Festival Pau Casals de Prades (França), que oferirà el Concert d’obertura el dissabte 29 de juliol a l’Abadia de Saint-Michel de Cuxa. La formació serà dirigida per Pierre Bleuse, i comptarà amb els solistes Renaud Capuçon, violí, i Julia Hagen, violoncel. Bruno Gil també participarà en altres concerts del festival, que tindrà lloc del 28 de juliol al 8 d’agost.

  • Del 28 de juliol al 8 d’agost de 2023

  • Consulteu la programació

  • Abadia de Saint-Michel de Cuxa. Prada de Conflent (França)


En aquest concert inaugural, que tindrà lloc el dia 29 de juliol (19.30 h), l’Orquestra interpretarà dues obres de J. Brahms: el Concert per a violí i violoncel Op. 102 i la Simfonia núm. 4 en mi menor Op. 98. A més a més, Bruno Gil també participarà el dijous 3 d’agost, a les 11 h, a l’Església de Vinça, en el concert Jeunes talents & friends, on actuarà juntament amb Sharon Roffman, violí; Maria Panchuk, alt; Seongyoung Yun, oboè; Estelle Richard, fagot; Hervé Joulain i Pierre Antoine Lalande, trompa. La formació interpretarà Divertiment per a oboè, fagot, 2 trompes i cordes en fa major, de J. Haydn.

Finalment, i dins de l’Orquestra del Festival, l’estudiant de l’ESMUC també participarà en el Concert Simfònic del 8 d’agost, a les 19.30 h, a l’Abadia de Saint-Michel de Cuxa. La formació interpretarà dues obres de L. V. Beethoven: Simfonia núm. 3 “Heroica” Op. 55, i la Simfonia núm. 4 Op. 60.

Bruno Gil Moreno de Mora Sardà

Contrabaixista nascut a Barcelona, es forma musicalment al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Xavier Puertas i Roger Azcona. Paral·lelament, ha participat en projectes de música moderna i jazz en diverses agrupacions de manera autodidacta. També es va endinsar en la música antiga en cursos com ara el de Girona, Sant Daniel i el de Galaroza. Es graduà el 2022 com a tècnic de So a l’EMAV i ha treballat a l’estudi Gravacions Silvestres com a assistent de so.

Actualment, estudia a l’ESMUC a l’especialitat de Música Clàssica i Contemporània amb Uxia Martínez. De manera secundària també s’està formant en Música Antiga (amb el Xavier Puertas) i de Jazz amb Horacio Fumero.

Bruno Gil Moreno De Mora Sarda 1
Bruno Gil Moreno De Mora.
El festival

Fidel a l’esperit del seu creador, el festival proposa, al costat de les obres mestres de la música de cambra, descobrir repertoris clàssics i contemporanis menys coneguts. Cada any, acull solistes cèlebres d’arreu del món. És a la vegada un dels festivals més antics i més innovadors en l’àmbit de la recerca de nous talents i de nous repertoris. També fa el paper d’animador cultural i social de la vall de Conflent en col·laboració amb l’escola de música i les escoles del Conflent, tot organitzant trobades amb els alumnes amb l’objectiu de fer-los descobrir la música de cambra.

El Festival Pau Casals es va fundar l’any 1950 a Prada de Conflent per Pau Casals. El festival se celebra a l’Abadia de Saint-Michel de Cuxa. El 1990 va celebrar el 40è aniversari de la seva creació. Enguany es compleixen 50 anys de la mort de Pau Casals, violoncel·lista, compositor i director d’orquestra català, que va marcar la història de la música clàssica. Per aquesta raó, el festival de Prades li fa el corresponent homenatge.

Més informació:
Pau Casals Prades Cartell

Accés amb entrades de pagament.