Publicat el 18 d'abril de 2024

Comparteix a:

Linda May Han Oh: Quartet Performance and Masterclass

Linda May Han Oh Web 1

Linda May Han Oh.

La professora i reconeguda intèrpret de contrabaix Linda May Han Oh torna a visitar l’Escola Superior de Música de Catalunya per oferir un concert amb el seu quartet (Sara Serpa, veu; Mark Whitfield Jr., bateria i Fabian Almazan, piano) i classe magistral, que tindrà lloc el dilluns 22 d’abril a les 17 h, a la Sala Victoria de los Ángeles de l’ESMUC. Al llarg de l’activitat es crearà un petit conjunt informal de músics on participaran estudiants i professorat de l’ESMUC al costat del quartet.  La major part de la música interpretada prové de l’últim disc de Linda May, titulat The Glass Hours. Aquesta sessió estarà oberta a estudiants del Taller de Músics i del Liceu.

  • Dilluns 22 d’abril.

  • 17:00 h.

  • Sala Victoria de los Ángeles de l’ESMUC.


Linda May Han Oh, aclamada per la seva tècnica i la seva habilitat per fusionar elements tradicionals i contemporanis del jazz, compartirà la seva experiència i coneixement amb les persones assistents. L’artista, que ha col·laborat amb grans figures internacionals del jazz, com ara Pat Metheny i Terri Lyne Carrington, també és coneguda pel seu treball com a compositora i líder de la seva formació de quartet.

A més de l’actuació, també hi haurà un taller on l’alumnat participant podrà dialogar i preguntar l’artista i tindran l’oportunitat d’interactuar directament per explorar els diferents elements de la seva interpretació, les seves composicions i la seva obra en general.

Linda, a part de ser una de les artistes més actives en el panorama mundial internacional, visita l’Escola com a artista convidada del Departament de Jazz, Música Moderna, Flamenco i Arrel. Aquest curs, la contrabaixista ha estat a l’ESMUC en un parell d’ocasions. Del 23 al 26 de novembre de 2023, May va fer les seves primeres classes a l’alumnat de baix, i va tancar la visita a l’Escola amb un concert obert, juntament amb el compositor i pianista cubà americà Fabian Almazan. Aquest últim va ser el responsable del programa del concert amb la seva composició Alcanza Suite. El passat 21 de febrer Linda May va fer una segona visita a l’Escola per oferir una nova classe magistral a l’alumnat de contrabaix, juntament amb el professor Mario Rossy.

Linda May Han oh
Cm Linda May A Lesmuc
Classe magistral de Linda May a l’ESMUC (febrer 2023).

Nascuda originalment a Malàisia, Linda May Han Oh es va criar a Boorloo, Perth (Austràlia). El seu primer contacte amb la música va ser a través del clarinet i el fagot, tot i que, durant la secundària, va començar a familiaritzar-se amb el baix a la banda de l’escola. El 2002 va entrar a la Western Australian Academy of Performing Arts, on va estudiar contrabaix i va graduar-se amb una tesi sobre els ritmes de la música clàssica índia en els solos de baix de Dave Holland.

L’any 2008, després d’obtenir diverses beques, es va mudar a Nova York, on va completar els seus estudis a l’Escola de Música de Manhattan. Aquest mateix any va enregistrar el seu àlbum de debut, Entry, amb composicions pròpies i una versió d’Oztrax, de Red Hot Chili Peppers. Des d’aleshores, l’australiana ha publicat cinc àlbums d’estudi i ha rebut nombrosos premis, d’entre els quals destaquen el Deutscher Jazz Preis 2022, la segona posició al Concurs BASS2010 i al concurs BMW Bass, i una menció honorífica al Concurs Thelonious Monk Bass 2009.
Actualment, Linda May Han Oh viu a Harlem i és professora associada del departament de baix al Berklee College of Music.

També forma part de l’Institute for Jazz and Gender Justice, dirigit per la bateria i compositora Terri Lyne Carrington. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha treballat amb grans artistes com Pat Metheny, Kenny Barron, Joe Lovano, Dave Douglas, Terri Lyne Carrington, Steve Wilson, Geri Allen i Vijay Iyer.

Més informació

Accés per a professorat i alumnat de contrabaix dels centres superiors d’ensenyament musical.

Linda May Han Oh – Live from Jazz St. Louis.