Publicat el 8 de març de 2024

Comparteix a:

L’ESMUC participa en els actes de celebració dels 25 anys de L’Auditori

Terrat Lauditori 1

Plaques votovoltàiques i coberta de L’Auditori.

El 22 de març de 1999, s’inaugurava L’Auditori amb un concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida per Lawrence Foster i amb la pianista Alícia de Larrocha, la soprano Anna Feu i el baríton Enric Serra com a solistes. Aquest mes se celebren els seus 25 anys i l’ESMUC, com a institució que forma part de l’edifici, suma diferents propostes musicals al programa d’activitats commemoratives.

  • Activitats del mes de març.

  • Consulteu agenda i web ESMUC.

  • ESMUC.


Durant el mes de març, l’únic centre de la Generalitat de Catalunya dedicat a l’educació superior en música i ubicat a l’edifici de L’Auditori, l’ESMUC, realitzarà diverses col·laboracions amb l’OBC, la Banda Municipal de Barcelona, el Centre Robert Gerhard i el Museu de la Música, completant així la programació d’aniversari de l’equipament públic més gran del país dedicat a la música.  

Habitualment, l’ESMUC fa diverses col·laboracions amb L’Auditori i també amb el Museu de la Música, per donar un sentit complet a l’equipament públic més gran de Barcelona dedicat a la música. Entre les activitats que formen part de la programació, es troben la Jornada de Portes Obertes, l’ESMUC Piano Fòrum, el Seminari de Pedagogies Crítiques, els tres concerts del cicle Dimarts Toca ESMUC d’aquest mes, el Dimecres ESMUC Jam del dia 13, el Taller d’Orquestra Barroca i les Jornades ab Sentits. Les inscripcions a aquestes activitats ja s’han tancat amb una molt bona participació de persones interessades a assistir-hi.

25 anys d’història

25 anys després, l’edifici, concebut per l’arquitecte Rafael Moneo, i la institució han esdevingut un referent al sud d’Europa, no només per l’activitat artística de primer nivell amb més de 500 concerts cada temporada, sinó també per la diversitat de la seva programació, l’aposta sostinguda per la creació musical actual, la ideació de projectes educatius I el treball per garantir l’accés i la participació de tota la societat a la vida musical independentment del seu origen i condició.

Sostenibilitat, també per a l’ESMUC

En els últims tres anys, L’Auditori ha fet una inversió d’entorn als 7,5M€, dels quals al voltant de 3,3M€ han estat en projectes de millora de la sostenibilitat. Cal destacar la col·locació de 1.197 panels fotovoltaics per autoconsum a la coberta de l’edifici que permeten una producció anual de 678.400kWh d’energia neta. A data d’avui, L’Auditori té la instal·lació fotovoltaica més gran feta sobre un equipament municipal de Barcelona.

En aquestes inversions també s’hi inclouen millores d’eficiència energètica en la il·luminació, renovació dels sistemes de producció d’aigua freda i calenta sanitària, la renovació del sistema de producció de climatització o la instal·lació de filtres solars a les finestres per reduir la càrrega tèrmica de l’edifici. Considerant el consum de l’any 2019 (activitat d’abans de la pandèmia) i abans d’implementar totes les actuacions indicades, la reducció prevista en el consum d’energia de l’edifici és del 25%.  

Més informació

L’Auditori, temporada 23-24.