Publicat el 14 de febrer de 2022

Comparteix a:

La IV Trobada Fiddle reuneix 400 estudiants de corda fregada

Fotografia Trobada Fiddle

Uns 400 estudiants de corda fregada de 26 escoles de música de Catalunya van participar el diumenge 13 de febrer en la IV Trobada Fiddle, que va tenir lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), organitzat per l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) i l’ESMUC.

El concert multitudinari i participatiu va fer-se en dues sessions. L’alumnat de les escoles participants van tocar dues peces conduïts per professorat i artistes reconeguts del món de la corda fregada d’estil no clàssic, com ara el promotor Oriol Saña, Maria San Miguel, Galen Fraser i Asier Suberbiola. Aquesta Trobada Fiddle no es feia des de l’edició del 2018 a causa de la situació epidemiològica de Catalunya derivada del coronavirus.

La Trobada Fiddle s’emmarca en el Barcelona Fiddle Congress, que enguany es farà de l’1 al 3 de juliol, després que s’hagués cancel·lat l’edició de 2021 a causa de la pandèmia. Aquest congrés té l’objectiu de crear un espai per compartir i debatre coneixements en l’àmbit de la corda fregada en la tradició musical popular, com ara el jazz, la música tradicional, el rock o el pop.