Publicat el 13 de juny de 2022

Comparteix a:

Improvisacions musicals de l’ESMUC a la Fundació Joan Miró

Improvisacions Esmuc Joan Miro 1
Música a les sales de la Fundació Miró: ‘El llegat més íntim‘.

Diumenge 19 de juny, 9.30 h i 11 h. Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc).

Estudiants de l’ESMUC faran improvisacions musicals al voltant de les obres de Joan Miró.

Estudiants de l’ESMUC, coordinats per la professora Núria Andorrà, realitzaran diferents improvisacions musicals als espais expositius de la Fundació Miró, dins l’exposició Miró. El llegat més íntim. Les interpretacions tindran lloc el diumenge 19 de juny, en dues sessions, a les 9.30 h i a les 11 h. L’activitat és gratuïta amb el preu de l’entrada, reserva prèvia, i l’aforament limitat.

Els músics David Flores, violí; Òscar Rico, viola; Clara Torner, violoncel; Guillem Rodri, guitarra elèctrica i Joan German, saxo alt; oferiran les seves interpretacions en les sales on es presenta l’exposició El llegat més íntim. Les improvisacions musicals partiran de com cada intèrpret, amb el seu instrument, entén les diferents obres del pintor.

Exposició Miró. El llegat més íntim

L’exposició

Miró. El llegat més íntim presenta al Miró més personal, el que al llarg dels anys va reservar obres, dibuixos i esbossos que li permetessin mantenir un contacte emocional amb el fil narratiu de la seva obra alhora que li servís com a eina de revisió de la seva trajectòria i evolució artística.

Aquest acte de guardar, també es va estendre més enllà del gest d’obsequiar bastint una col·lecció per a la seva esposa Pilar Juncosa i una altra per a la seva filla, Dolors Miró, i es va perpetuar al llarg del temps amb els nets, a qui l’artista també va regalar obra.

L’exposiciópresenta gairebé uns cent vuitanta objectes i ressegueix pràcticament tota la vida artística de Joan Miró, entre 1910 ―quan tenia 17 anys― i 1976. A més també es presenten dibuixos preparatoris, documentació inèdita, fotografies familiars, entre d’altres, que permeten recórrer el camí que va de la creació d’una col·lecció pròpia ―que amb el temps esdevé familiar― fins a la voluntat de l’artista de fer universal el seu pensament i llegat amb la creació de la Fundació Joan Miró, un espai i una col·lecció únics que l’artista dona a la ciutat de Barcelona.
 
 
Més informació:
Música a les sales amb l’ESMUC (Fundació Joan Miró)

Improvisacions Esmuc Joan Miró 2 (1)

Activitat gratuïta amb el preu de l’entrada de l’exposició. Reserva prèvia i aforament limitat.