Publicat el 8 de maig de 2023

Comparteix a:

Graduades de l’ESMUC celebren el Dia d’Europa a Barcelona

Parlament Europeu

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza per primer cop amb motiu del Dia d’Europa, el 9 de maig, una celebració conjunta amb els centres educatius catalans que participen del programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu. L’acte que tindrà lloc al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs, es tancarà amb la interpretació de l’himne d’Europa a càrrec de les graduades de l’ESMUC, Mireia Puigmal (violí) i Núria Conangla (violoncel).

  • Dimarts 9 de maig

  • 10:00 h

  • Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs (C. Rector Triadó, 53, Barcelona)


Onze Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a Catalunya d’aquest curs 2022-2023 -de Barcelona, Badalona, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Igualada, Girona, Salt, Celrà, Lleida i Tarragona- i un total de 400 estudiants es reuniran enguany al Teatre Casinet d’Hostafrancs per commemorar el Dia d’Europa. La jornada tindrà un enfocament pedagògic, participatiu i lúdic i comptarà amb l’enregistrament del programa LOFT, d’iCat, amb la Xènia Casado i la Berta Aroca; un taller amb el professor i divulgador Eduardo Sáenz de Cabezón; i una cloenda telemàtica a càrrec de la Presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola.

El programa Escoles Ambaixadores és una iniciativa de la Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu, que es va inaugurar el curs acadèmic 2015/2016, amb l’objectiu d’apropar el funcionament del treball legislatiu i polític de la institució a l’alumnat de centres d’ensenyament secundari, en particular als grups de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i al grau mitjà de Formació Professional.

Els centres que participen en el programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu es comprometen a mantenir un InfoPoint actualitzat al centre educatiu sobre el Parlament Europeu; treballar materials en línia proporcionats per la institució (disponibles en els 24 idiomes oficials de la UE i les llengües cooficials a Espanya); dur a terme activitats al llarg del curs acadèmic relacionades amb la UE; i celebrar el 9 de maig, Dia d’Europa.


Accés amb entrada