Publicat el 13 d'octubre de 2021

Comparteix a:

Fiddelitzem-nos: sessions didàctiques per al professorat

Fiddelitzem-nos

El dia 7 de novembre se celebra la 4a edició de Fiddelitzem-nos, una activitat pedagògica organitzada per l’ESMUC i l’ACEM i dirigida al professorat de corda fregada de les escoles de música i conservatoris de Catalunya.

Què és Fiddelitzem-nos?

Fiddelitzem-nos s’adreça al professorat de corda dels centres participants al Barcelona Fiddle Congress. La finalitat és preparar el repertori que els nois i noies de les escoles de música i conservatoris interpretaran durant la Trobada Fiddle, el concert multitudinari participatiu que aquest cop tindrà lloc al mes de febrer. 

La necessitat de Fiddelitzem-nos neix de de la primera Trobada de 2013, on es va fer palesa la necessitat de millorar la formació en els processos d’innovació pedagògica i potenciar la participació de l’alumnat a les activitats del projecte. Per assolir aquests objectius cal acompanyar el professorat en tot moment fins el dia de la trobada, i oferir-li les eines necessàries per treballar amb eficiència i entusiasme a l’aula. Aquesta és doncs la tasca de Fiddelitzem-nos, mitjançant programacions didàctiques de diferents àrees musicals i iniciatives que faciliten l’arribada tant a la Trobada Fiddle com al mateix congrés.

Data:7 novembre 2021
Lloc:Escola Superior de Música de Catalunya
Professorat:Oriol Saña, Apel·les Carod, Oriol Català, Maria San Miguel, Galen Fraser, Asier Suberbiola
Preu:Professorat ACEM, 30 €; altres centres, 40 €; estudiants ESMUC, gratuït

Repertori

Programa

Hora Activitat
10:00-10:30 Benvinguda
10:30-11:30 Never tell me the odds (Maria San Miguel, Galen Fraser)
Peugeot 205 (Oriol Saña)
11:30-12:00 Pausa cafè
12:00-13:30 Workshop Galen Fraser & Maria San Miguel
Workshop Apel·les Carod
Workshop Asier Suberbiola
Workshop Oriol Saña
Workshop Oriol Català
13:30-15:00 Pausa dinar
15:00-16:30 Workshop Galen Fraser & Maria San Miguel
Workshop Oriol Català
Workshop Asier Suberbiola
Workshop Oriol Saña
16:30-17:00 Pausa cafè
17:00-18:00 Never tell me the odds (Maria San Miguel, Galen Fraser)
Peugeot 205 (Oriol Saña)
18:00-18:15 Pausa cafè
18:15-19:15 Assaig tots junts. Interpretació dels dos temes (Maria San Miguel, Galen Fraser, Oriol Saña)

Professorat

Maria I Galen
María San Miguel

Violinista neo-trad i referent en el desenvolupament contemporani de la nova tradició a Castella, el seu propòsit és connectar la societat amb les seves arrels a través de la música tradicional. Va estudiar violí al Conservatori Superior de Salamanca ia la Musikhoch-schule de Detmold (Alemanya), però el seu món d’inspiració va ser sempre el folk, on ha desenvolupat projectes com “Atlantic Folk Trio”, “CastellanAs”, “Maria San Miguel & Galen Fraser” o “Brigantia”. Sovint és convidada a cursos de folk arreu del món, com TON (Suècia), North Atlantic Fiddle Congress (Escòcia), Valley of the Moon (Califòrnia), Universitat de Skye, Escòcia (Sabhal Mòr Ostaig), Crisol de Corda (Burgos), San Simón Fiddle (Galícia). La seva formació en música per a nadons amb el mestre Paulo Lameiro va ser clau per emprendre “Escolta i Sent” (música en família i musicoteràpia).

Galen Fraser

Galen Fraser és fiddler (violinista) i compositor. Nascut al Nord de Califòrnia, ha heretat tot el coneixement del folk escocès i americà de la seva família, que durant generacions ha portat aquest gènere al més alt nivell. La seva passió per compondre el van conduir a estudiar songwriting (composició) a la Universitat de Berklee (Boston). Ha tocat juntament amb grans icones del folk com Alasdair Fraser, Nathalie Haas, Brittany Haas, Hanneke Cassel… El 2016 va debutar amb el seu primer àlbum “Mischief Managed” als festivals internacionals de música cèltica a Glasgow “Celtic Connections” i al “Califòrnia World Music Festival”. Actualment resideix a Valladolid, on estudia la tradició musical i cultural del nord d’Espanya i és membre de grups Atlantic Folk Trio i fraser.sanmiguel.

Altres cites entorn del Fiddle

  • Trobada Fiddle: MNAC, 13 febrer 2022

  • Barcelona Fiddle Congress: ESMUC, 1, 2 i 3 de juliol 2022

Fiddelitzem-nos Panorama