Publicat el 20 de novembre de 2023

Comparteix a:

Estudiants, alumni i professorat de l’ESMUC participen en el festival Difraccions

Difraccions 1 1

El Festival Difraccions que se celebra a diferents espais de Catalunya durant aquesta tardor compta amb la participació de propostes musicals d’estudiants, professorat i graduats i graduades de l’ESMUC. Alumnat de guitarra del professor Álex Tentor, i d’Improvisació en música contemporània, del professor Pedro González mostraran els projectes que s’han treballat a les classes. El mateix professorat mencionat, la graduada Gemma Ragués i CrossingLines Ensemble també presentaran els seus projectes musicals.


El Festival Difraccions que se celebra a diferents espais de Catalunya durant aquesta tardor compta amb la participació de propostes musicals d’estudiants, professorat i graduats i graduades de l’ESMUC. Alumnat de guitarra del professor Álex Tentor, i d’Improvisació en música contemporània, del professor Pedro González mostraran els projectes que s’han treballat a les classes. El mateix Álex Tentor, Pedro González, la graduada Gemma Ragués i CrossingLines Ensemble també presentaran els seus projectes musicals.

El programa de l’edició actual té com a eix principal el replantejament, la idea de qüestionar-nos aquells codis de la música contemporània que ens són familiars i creiem inamovibles, però reimaginar-los a través de l’art mateix. Tot, amb un seguit d’obres que parteixen de la intenció de transformar algun element de l’experiència musical: la reinterpretació, la instrumentació, l’execució o l’entorn de l’obra.

Reviure, Revisitar, Reformular, Redefinir-se i Recompondre, són les cinc categories que articulen la programació d’enguany, treballant, a través de cinc vies, la transfiguració d’allò que creiem absolut. Un exercici, de fet, per preguntar-nos si allò que representa la música clàssica o contemporània és realment immòbil o si la música, l’art, no és per naturalesa canviant i mutable, permeable a tot allò que l’envolta: públic, entorn, intèrprets, context i pensament.

Difraccions

Difraccions és un cicle enfocat a les músiques de nova creació amb un discurs que qüestioni activament els rols convencionals de la contemporània, ja sigui proposant noves metodologies, sons o la manera en què es relacionen obra, públic, espai i compositor. La direcció artística de Difraccions està a càrrec de Lluïsa Espigolé, professora de l’ESMUC, i Miquel Vich, graduat.

Concerts amb participació ESMUC:

RE-VISITAR: NEW MEDIUMS, OLD MUSIC; NEW MUSIC, OLD MEDIUMS. Estudiants de guitarra del professor Álex Tentor. Dijous 16 de novembre. 19 h. Museu de la Música. Amb Biel Comas i Nicolás Escobar. Álex Tentor, coordinació.

RE-VISITAR. EN DIÀLEG. Intervencions de l’alumnat d’Improvisació en música contemporània del professor Pedro González. Dijous 23 de novembre. 20 h. Museu de la Música.

Amb Laura Aguilera, Antonio Areal, Marc Barrios, Clara de Benito, Llorenç
Carbó, Laura Carles, Joan Carot, Paula Del Río, Adrià Font, Claudia García, José
García, Helena Gilabert, Sergio González, Hugo Gracia, Alberto Just, Antonio Mannanici, Sofia Monfort, Laura Nicolás, Gasper Okorn, Carmen Pascual, Marc Pere Pascual, Thomas Peel, Marina Piedrahita, Paula Piñero, Alberto Pogglialini, Andrea Rozas, Sergi Sancho, Caterina Serrallonga, Víctor Talayero i Withney Hillary Vera. Pedro González, coordinació

RE-VISITAR: TRACES. Álex Tentor, professor de guitarra. Dissabte 2 de desembre. 18 i 19 h. El Bòlit. Girona.

RE-DEFINIR-SE Europa (Absent Bodies III). Gemma Ragués, compositora i graduada. Dijous 30 de novembre. Performance i col·loqui. 19 h. Centre Arts Santa Mònica. Barcelona.

RE-COMPONDRE. CrossingLines Ensemble, formació d’alumni de l’ESMUC. Divendres 15 desembre. 19 h. Centre d’Art Tecla Sala. L’Hospitalet | Dissabte 16 desembre. 19 h. Lo Pati. Amposta.

Més informació