Publicat el 27 de gener de 2023

Comparteix a:

Enregistrament de l’obra per a Cor i Cobla de Manuel Oltra

Musics Per La Cobla

Més de 60 persones de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la Coral Cantiga enregistren a l’ESMUC l’obra per a Cor i Cobla de Manuel Oltra

Amb motiu del centenari del naixement del compositor Manuel Oltra, l’ESMUC va acollir l’enregistrament de la seva obra per a Cor i Cobla els dies 4 i 5 de febrer. La gravació va tenir lloc a la Sala d’Orquestra i va comptar amb la participació de més de 60 intèrprets. Aquest projecte és una iniciativa de l’associació Músics per la Cobla.

Grans Conjunts: Cobla de l’ESMUC + Cobla Sant Jordi. Direcció: Jordi Vilaró. 22-12-2020. Casino L’Aliança del Poblenou.

L’entitat Musics per la cobla és una associació cultural sense ànim de lucre que té com a finalitat preservar i difondre la música catalana i, molt especialment, la música per al conjunt cobla, una formació autòctona de Catalunya concebuda durant la primera meitat del segle XIX i en la que hi conviuen instruments tradicionals i simfònics. Una de les activitats principals de l’entitat és l’enregistrament, tant de la producció escrita per a cobla que forma part del patrimoni històric, com també de les noves propostes al voltant d’aquest conjunt instrumental.

L’enregistrament va comptar amb la participació de la Coral Cantiga, la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, Meritxell Carbonell (flauta), Xavier Castilló i Josep Llauradó (clarinet), Joan Torras (percussió), la direcció de Montserrat Meneses i la coordinació de Laura Valls i Josep Moliner. El tècnic de so de la gravació és David Casamitjana.

L’enregistrament que es fa a l’ESMUC formarà part d’una de les diferents col·leccions que recull l’entitat a la seva pàgina web, i que estan dividides en Clàssics, Altres Cobles i Enregistraments de la CCC.

Repertori

Obres de Manuel Oltra

La Birondó
Nadales arreu
Campanetes
El Campanar de Lleida
L’Hereu Riera
El Rotlletó

Intèrprets

Meritxell Carbonell, flauta
Xavier Castilló, clarinet
Josep Llauradó, clarinet
Joan Torras, percussió
 
Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona
 
Xavier Torrent, flabiol i tamborí
Ivan Alcazo i Oriol Gibert, tibles
Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez, tenores
Sergi Marquillas i Timi Rodríguez, trompetes
Martí Badia, trombó
Pep Moliner i Jordi Montasell, fiscorns
Joan Druguet, contrabaix

Marcel Sabaté, director
 

Coral Cantiga
 
Direcció: Monserrat Meneses
 
Sopranos: M.Teresa Casals i Bosom, Cristina Cerdà Vallès, Paula Colombero, Luz Marina Díaz Rodríguez, Cristina Felip Moran, Montserrat Feliu Santamaria, Míriam López Baucells, Laia López Francesch, Sophie Madrières Cotten, Leire Mendiluce Ochandorena, Eulàlia Mestres Farré, Sílvia Mondon Vehils, M.de los Ángeles Novau Álvarez, Anna Novell Pujol, Agnès Prats Soler, Magalí Sala Mas, Victoria Urban, Anna Valls Vallvé, Eli Villalta Sala.
 
Contralts: Maria Mercè Argüelles Petit, Núria Blanes Guàrdia, Natàlia Cervera Jerez, Núria Clos Costa, Maria Antonia Garralda Alonso, Àngels Grabulós i Sabatés, Eva Martínez Tomé, Anna Massó Carreras, Carme Pàmies Fabregat, Maite Pueyo Vigatà, Núria Serrat Callís, Anna Soler Casas, Gina Tomàs Fuster, Assumpta Valls i Vallvé.
 
Tenors: Xavier Folch i Romaní, Adrià Fornés Alabern, Francesc Giró Fontanals, Alfredo Guardo Zabaleta, Martí Guixer Mañé, Emmanuel Heurtier, Josep M Martí Soria, Carles Prat Termens, Joan Romanyà Socoró, Carlos Sesca Elizondo, Rafel Torner Guinart.
 
Baixos: Xavier Andreu Amat, Francesc Casado i Sivera, Pol Gríful Freixenet, Jordi Guilleumes Morell, Julià Jené Guimerà, Pep Mas i Conde, Quique Roca Torndelacreu, Francesc Rovira Sunyol, Orlando Santana Pérez, Víctor Valls Prat.
 
Preparació vocal: Marta Cordomí Arruecho

Més informació