Publicat el 17 d'abril de 2023

Comparteix a:

El Quintet SenArts premiat al Concurs Carl Nielsen 2023

Quintet Sen Arts

L’enhorabona al Quintet SenArts per la segona posició en el Concurs Internacional de Música de Cambra Carl Nielsen 2023 a Copenhaguen del 12 al 16 d’Abril. Després de 5 dies d’actuacions, competint amb quintets de vent d’arreu del món van arribar a la final obtenint la segona posició amb un premi de 10.000€, només després de l’ensemble franco-suís Astera.  


El quintet format per Nieves Aliaño (flauta), Pau Roca (oboè), Lluís Casanova (clarinet), Carles Chordà (trompa) i Clara Canimas (fagot), va interpretar obres d’Otto Mortensen, Paul Hindemith, Franz Danzi i Carl Nielsen, durant tres rondes de concurs. Les actuacions van ser retransmesses en directe a través de la cadena danesa DR P2 i es poden recuperar a través del web del concurs. 

Els membres del Quintet es van conèixer a la JONC i durant els seus anys a l’ESMUC van rebre classes de grans professionals del territori i docents de l’Escola com ara Dolors Chiralt, Vicents Prats, David Tomàs i Josep Fuster, com també de Felix Renggli, Will Sanders, Christian Lampers, Guilhaume Santana, Roeland Hendrikx i Jaan Bossier. 

El Concurs Carl Nielsen és una col·laboració entre tres principals institucions culturals daneses: Danish Broadcasting Corporation, Royal Danish Library i Royal Danish Academy of Music. La jornada es va establir l’any 2015 per tal de retre homenatge a les grans obres de música de cambra del compositor danès Carl Nielsen. Es tracta d’una jornada per a quartets de corda i quintets de vent que reuneix les millors formacions de músics joves de tot el món.  


Més informació

Carl Nielsen International Chamber Music Competition