Publicat el 15 de juliol de 2022

Comparteix a:

El graduat Javier Delgado participarà en la G20 Orquestra

Foto Javier Delgado Perez Esmuc G20 Jakarta

El percussionista, recentment graduat, actuarà amb la G20 Orquestra el 12 de setembre

El graduat en percussió Javier Delgado participarà a Jakarta (Indonèsia) com a representant de l’ESMUC en una orquestra internacional que actuarà el 12 de setembre dins dels actes programats per a la pròxima cimera del G20 que es farà en aquesta ciutat al llarg dels primers dies de setembre. La G20 Orquestra està formada per músics de diferents països del món i actuarà als jardins de Borobudur, el temple budista més gran del món, situat en el centre de l’illa de Java.

G20 Jakarta 1 1
G20 Jakarta 2022

Delgado començarà els assajos amb la formació el 4 de setembre a Jakarta i participarà en diferents visites culturals organitzades amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura de la illa de Java als músics internacionals que hi col·laboren.

El percussionista Javier Delgado (1999) va estudiar al Conservatori Superior de Música de València i s’ha graduat aquest curs a l’ESMUC. Ha col·laborat amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Banda Municipal de Música de Barcelona i el grup FRAMES Percussion entre altres. Ha assistit a classes magistrals de Nick Woud, Gratiniano Murcia, Francisco Inglés, Emmanuel Sejourné, Jean Geoffroy, Sisco Aparici, Conrado Moya, Manuel Alcaraz, Filippo Latanzi, Noè Rodrigo, Philippe Spiecer.
 
L’Orquestra del G20
Eunice Tong és la jove directora indonèsia que prendrà la batuta en aquesta actuació inaugural de la G20 Orquestra. La nova formació prioritza la igualtat de gènere i tindrà la mateixa proporció de dones i homes. Els organitzadors esperen que aquesta col·laboració internacional musical pugui repetir-se en pròximes reunions del G20. L’any vinent la cimera tindrà lloc a l’Índia. L’orquestra és un projecte del ministre de Cultura d’Indonèsia, Nadiem Makarim, el qual va nomenar Ananda Sukarlan com a fundador i director artístic de la formació.

El G20 és un fòrum de cooperació i consulta de temes relacionats amb el sistema financer internacional que reuneix les 19 economies més grans del món i la Unió Europea. El grup estudia, revisa i promou la discussió entre els estats industrialitzats i emergents sobre temes polítics relacionats amb l’estabilitat financera internacional.

 

Més informació: