Publicat el 23 de setembre de 2022

Comparteix a:

Conferència sobre el guitarrista Agustín Barrios

Agustin Barrios Guitarra Esmuc
Conferència sobre Agustín Barrios

Dimecres 28 de setembre. 18.30 h. Sala de Cor de l’ESMUC. Accés lliure

El president de l’Associació Barrios Mangoré de Paraguai, Carlos Salcedo, impartirà la conferència sobre el guitarrista clàssic

El dimecres 28 de setembre tindrà lloc una conferència sobre el guitarrista Agustín Barrios, a càrrec del president de l’Associació Barrios Mangoré de Paraguai, Carlos Salcedo Centurión, a la Sala de Cor de l’ESMUC, a les 18.30 h. Barrios (1885-1944) va ser un guitarrista clàssic i compositor paraguaià, també conegut com a Nitsuga Mangoré.

Best of Agustin Barrios Mangoré – Classical Guitar Compilation

El compositor i guitarrista paraguaià Agustín Barrios – Nitsuga Mangoré (1885-1944) és una referència per a la història de la guitarra clàssica. Els seus avenços tècnics, el seu catàleg de més de tres-centes obres per a l’instrument o els seus primers enregistraments amb el fonògraf són una referència per comprendre les tradicions interpretatives de l’època. Com a compositor, la seva obra aconsegueix sintetitzar les tradicions populars del folklore sud-americà amb la tradició europea, deixant un catàleg tan personal com rellevant, i la seva tasca com a pedagog va contribuir a inaugurar una línia de grans intèrprets el llegat dels quals continua actualment.

Carlos Salcedo

Carlos Salcedo Centurión és un economista i historiador de pares paraguaians dedicat a la recerca de la vida i obra del compositor paraguaià Agustín Barrios Mangoré. Va realitzar els seus estudis en Economia i Ciències Polítiques a la Universitat de Duke (Carolina del Nord, 1987) i va rebre un màster en Administració d’Empreses a la Universitat d’Emory (Atlanta, Geòrgia, 1991). Durant més d’una dècada, la seva carrera de banquer en el Bank of Amèrica (Charlotte, NC) ho va portar a Anglaterra, Bèlgica, Espanya, França, Alemanya, el Japó, Hong Kong, i Nova York. De l’any 2001 al 2004 va estudiar filmació a la Nova York University Tisch School of the Arts i a l’American University de Washington, DC. És violinista, havent completat els 10 llibres del mètode Suzuki, i va ser membre de l’orquestra de Duke University.

El 2004 es radica a Paraguai on inicia el rescat del llegat d’Agustín Barrios. El 2006 crea el Centre de Projectes Barrios Mangoré, dedicat a la conservació i difusió del llegat de Mangoré i és nomenat assessor del Congrés de la Nació i del Centre Cultural de la República “El Cabildo”.

Accés lliure.