Publicat el 23 de novembre de 2022

Comparteix a:

Camerata ESMUC Quartet Casals i Quartet Atenea al Petit Palau

Camerata Esmuc Quartet Casals
Grans Conjunts: Concert de la Camerata ESMUC Quartet Casals i el Quartet Atenea.

Divendres 2 de desembre. 19 h. Petit Palau | ENTRADES.

El divendres 2 de desembre s’estrena un nou cicle de Grans Conjunts amb el concert de la Camerata ESMUC Quartet Casals i el Quartet Atenea al Petit Palau

El nou cicle de Grans Conjunts comença amb un concert de la Camerata ESMUC Quartet Casals, una formació on docents de l’Escola actuen amb l’alumnat més destacat del centre. Vera Martínez, Abel Tomàs, Jonathan Brown i Arnau Tomàs –integrants del Quartet Casals– són els primers faristols en una actuació on s’interpretarà la Simfonia núm. 41 “Júpiter” KV551, de W. A. Mozart. La vetllada finalitzarà amb el Quartet Atenea, que interpretarà el Quartet núm. 17 “La Caça” del mateix compositor.

Camerata ESMUC Quartet Casals 

La Camerata ESMUC Quartet Casals es va formar a l’Escola Superior de Música de Catalunya al voltant de l’assignatura Conjunt Instrumental, del Departament de Música Clàssica i Contemporània. Es tracta d’una orquestra de corda sense direcció en la qual el famós quartet de cambra acompanya l’alumnat en un procés formatiu d’aprofundiment tècnic i interpretació expressiva.

Quartet Atenea

Fundat a Barcelona l’any 2019 per quatre joves músics fascinats per l’immens repertori escrit per a quartets de corda, l’ensemble ha estat fortament influenciat pel mestratge del Quartet Casals. Ha estat convidat a nombrosos festivals internacionals com la Biennal de Quartets de Barcelona (Setembre 2022), la Biennal de Quartets de París (en el marc de l’Audició Internacional de Quartets), el cicle El Primer Palau, el Swiss Chamber Music Festival, la Schubertíada de Vilabertran i el Festival d’Aix-en-Provence. Així mateix, ha rebut nombrosos premis com El Primer Palau 2022 (Primer Premi, Premi de la Crítica, Premi del Públic, Premi JM España i Premi Catalunya Música) i el Primer Premi a l’Orpheus Chamber Competition 2021.

El Quartet actualment segueix la seva formació musical a la Hochschule für Musik Basel (Suïssa) sota la tutela dels mestres Rainer Schmidt (Hagen Quartet), Silvia Simionescu (Gringolts Quartet), Claudio Martínez Mehner i Anton Kernjak.

Atenea 1

Entrada gratuïta per a comunitat ESMUC (més informació al butlletí No t’ho perdis).


El Petit Palau és un auditori modern inaugurat el 2004 dins del Palau de la Música Catalana, ideal per a concerts de cambra o petit format, amb unes condicions acústiques excel·lents i equips audiovisuals d’alta tecnologia.

Palau Orfeó