Publicat el 12 de juny de 2023

Comparteix a:

Concert de Cristoforo Pestalozzi i Astrid Steinschaden

Violoncel

​(Concert cancel·lat per malaltia d’un dels intèrprets solistes)

El divendres 16 de juny, l’ESMUC obre les portes per oferir un concert de violoncel i piano que protagonitzaran Cristoforo Pestalozzi i Astrid Steinschaden, amb la interpretació d’obres de Beethoven, Klengel, Franck i Fauré. A més, el duo estrenarà una obra d’Ignacio Baeza, que és estudiant de Composició de l’Escola. La proposta tindrà lloc a la Sala Victoria de los Ángeles, a les 18.30 h. L’accés és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Divendres 16 de juny. (Cancel·lat per malaltia d’un dels intèrprets solistes).

  • 18:30 hores

  • Sala Victoria de los Ángeles. Accés lliure.


Aquest concert és l’avantsala d’un recital que els dos intèrprets oferiran a la Normandia (França) i serà interessant per al públic assistent, i per als músics, veure com “un professor passa a ser intèrpret i a superar els mateixos problemes tècnics, prenent decisions interpretatives, tal com ells han de fer” en un concert, explica Pestalozzi.

El duo estrenarà l’obra Thanatos, d’Ignacio Baeza, estudiant de composició a l’ESMUC i alumne de Pestalozzi, de violoncel secundari.

Cristoforo Pestalozzi

Nascut a Lugano (Suïssa), Cristoforo Pestalozzi estudia amb Mauro Poggio, Claude Starck (Conservatori de Zurich), Wolfgang Boettcher (Hochschule der Künste, Berlín), Janos Starker (Indiana University Bloomington, EE UU) i Götz Teutsch (Fundació Karajan, Berlín). Com a solista, ha actuat amb orquestres com la Philarmonia Hungarica, la Chicago Northwest Symphony Orchestra, l’Orchestra Della Svizzera Italiana i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

En l’àmbit cambrístic, ha tocat, entre d’altres, amb el Pan Artis String Trio, els Dotze Cellistes de la Filharmònica de Berlín i amb el Trio del Liceu. En recital, ha interpretat, entre d’altres, la integral de les Sonates de Beethoven a Festivals com el Newbury Spring Festival i el Féstival de l’Oragérie de Sceaux.

Entre 1991 i 2001 ocupa el càrrec de Solista de Violoncel de la Deutsche Oper Berlin i des del 2001 és Solista de Violoncel de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Ha estat professor de les Acadèmies d’Orquestra de la Deutsche Opera Berlin i del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i ha impartit classes i cursos magistrals a Saint Vaast La Hougue, al Conservatori de París i als Festivals Internacionals de Música de Tarragona i Cervera. Des del 2004 també és professor de Violoncel a l’Escola Superior de Música de Catalunya.
Des del 2012 és docent a la Sommermusik im oberen Nagoldtal, i a partir del 2022, també director artístic.

Pestalozzi Cristoforo 1 1
Cristoforo Pestalozzi.

Astrid Steinschaden

La pianista Astrid Steinschaden es forma a la universitat Mozarteum de Salzburg (Àustria), la seva ciutat natal. És premiada a diversos concursos nacionals i internacionals, tant de piano solista com de música de cambra. S’ha especialitzat com a pianista repertorista i de música de cambra amb un ampli repertori instrumental i vocal, acompanyant diverses classes magistrals internacionals, audicions orquestrals i de cant. Realitza concerts als Estats Units i Europa, i actualment és pianista acompanyant a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Faculty Astrid Steinschaden 1
Astrid Steinschaden.
Programa

L. v. Beethoven. Sonata op.5 núm. 1.
   
Adagio, Allegro/Rondó: Allegro.

J. Klengel. Capriccio en forma de ciaccona op.43 per a violoncel sol.

C. Franck. Sonata en la major / Transcripció de J. Delsart. 

Allegretto ben moderato/ Allegro / Recitativo-Fantasia/Allegro moderato.

Ignacio Baeza. Thanatos (estrena).

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Haydn Cello Concerto No.2 in D | Cristoforo Pestalozzi / OCTA – 1. Allegro moderato.