Cristoforo Pestalozzi

Departament de Música Clàssica i Contemporània

cpestalozzi@esmuc.cat

Violoncel

Pestalozzi Cristoforo

Formació

Nascut a Lugano (Suïssa), Cristoforo Pestalozzi estudia amb Mauro Poggio, Claude Starck (Conservatori de Zurich), Wolfgang Boettcher (Hochschule der Künste, Berlín), Janos Starker (Indiana University Bloomington, USA) i Götz Teutsch (Fundació Karajan, Berlín).

Trajectòria

Com a solista, ha actuat amb orquestres com la Philarmonia Hungarica, la Chicago Northwest Symphony Orchestra, l’Orchestra Della Svizzera Italiana i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

En l’àmbit cambrístic, ha tocat, entre d’altres, amb el Pan Artis String Trio, els Dotze Cellistes de la Filharmònica de Berlín i amb el Trio del Liceu.

En recital, ha interpretat, entre d’altres, la integral de les Sonates de Beethoven a Festivals com el Newbury Spring Festival i el Féstival de l’Oragérie de Sceaux.

Entre 1991 i 2001 ocupa el càrrec de Solista de Violoncel de la Deutsche Oper Berlin i des del 2001 és Solista de Violoncel de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Docència

Ha estat professor de les Acadèmies d’Orquestra de la Deutsche Oper Berlin i del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i ha impartit classes i cursos magistrals a Saint Vaast La Hougue, al Conservatori de Paris i als Festivals Internacionals de Música de Tarragona i Cervera.

Des del 2004 també és professor de Violoncel a l’Escola Superior de Música de Catalunya.