Publicat el 13 de febrer de 2024

Comparteix a:

Classes magistrals i concert del saxofonista Vincent David

Vincent-David-Saxo

Divendres 16 i dissabte 17 de febrer, el reconegut saxofonista, compositor i director francès Vincent David impartirà unes classes magistrals especialment adreçades a l’alumnat de saxòfon de l’ESMUC.
Les sessions conclouran amb un concert obert al públic, dissabte a les 19:30 h.

  • Divendres 16 i dissabte 17 de febrer 2024

  • Divendres: 12.45-14.15 i 15.30-19.15
    Dissabte: 9.15-13.45 i 15-17.15
    Concert a les 19:30

  • Classes magistrals: divendres, sala 4; dissabte, sala de cor.
    Concert: sala d’orquestra ESMUC

  • Concert obert al públic. Accés lliure, amb aforament limitat a la capacitat de la sala

Vincent David
Vincent David

Saxofonista de formació, Vincent David va estudiar al Conservatori de París, on va obtenir el primer premi de saxo l’any 1996. Distingit en diversos concursos internacionals de saxo, ha actuat amb orquestres i conjunts de prestigi, i ha participat en estrenes contemporànies com ara Dialogue de l’ombre double de Pierre Boulez, Troisième Round de Bruno Mantovani i Trame XIII de Martin Matalon. També aposta per la música improvisada i el jazz a través de les seves trobades amb músics com Pierrick Pedron, Christophe Monniot o Jean-Charles Richard.
David amplia les possibilitats musicals i tècniques del saxo en les seves peces a solo, concerts i música de cambra. Entre les seves obres destaquen Sillage per a saxo soprano, estrenada pel compositor a Rochester, EUA (2014); Duo Selmer per a dos saxos; Reflets per a saxo alt i banda de vent; In Pulse per a saxo alt, piano, contrabaix i bateria, obra amb la qual va guanyar el Grand Prix Lycéen des Compositeurs i el Prix des Collégiens l’any 2021; Rizoma per a saxo alt i conjunt de corda; Arches, concert per a saxo soprano i orquestra, o Linéal per a saxo i orquestra, interpretat per primer cop per David a l’Andorra Sax Fest de 2021.
Pedagog reconegut, Vincent David transmet la seva experiència i la seva passió per la música. És professor al Conservatori de Versailles i, des del 2019, al Conservatori Reial de Brussel·les, alhora que imparteix nombroses classes magistrals arreu del món.