Publicat el 3 de març de 2023

Comparteix a:

Classe magistral del violoncel·lista Mauro Valli

Mauro Valli

El dimecres 8 i dijous 9 de març, el violoncel·lista italià Mauro Valli visitarà l’ESMUC per impartir-hi una classe magistral. Aquestes sessions estan dedicades exclusivament als estudiants de grau, i no cal inscripció prèvia per poder-hi assistir.

  • Dimecres 8 de març i dijous 9 de març

  • 9:30 h – 12:30 h, 14 h – 17 h. | 9:30 h – 12:30 h.

  • A111 (ESMUC). | A109 (ESMUC).


Mauro Valli

Mauro Valli va néixer a Sant’Agata Feltria, al nord d’Itàlia. Va ser alumne del famós violoncel·lista Camillo Oblach i, després de guanyar diversos concursos, va ingressar a l’Orquestra del “Teatre alla Scala”, on va tocar amb directors com Leonard Bernstein, Carlos Kleiber i George Pretre. No obstant això, la seva veritable passió ha estat sempre la música de cambra i la música barroca, i per això va deixar La Scala per dedicar-se a aquestes àrees.

Al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb músics destacats com Maurice Steger i Anner Bylsma, i també ha tocat com a solista i primer violoncel en altres coneguts grups de música de cambra com el Quartetto Sandro Materassi, I Barocchisti di Lugano de Diego Fasolis. Ha tocat en algunes de les sales de concerts més importants del món i ha enregistrat nombrosos discos amb companyies de renom (Decca, Denon, Harmonia Mundi, Arts). Durant trenta anys s’ha dedicat a tocar música barroca amb instruments originals i al redescobriment d’instruments històrics. Actualment, és professor de música de cambra i imparteix regularment classes magistrals de violoncel barroc al Conservatori della Svizzera Italiana de Lugano.


Accés lliure per a estudiants de grau fins a completar aforament.

Bach in Bologna | Cello Suite No. 2, BWV 1008: III. Courante by Mauro Valli.