Publicat el 15 de setembre de 2022

Comparteix a:

Taller d’introducció al gamelan amb Kendra Stepputat

Museu De La Música, Gamelan
Visita ERASMUS+: Taller de gamelan amb la Dra. Kendra Stepputat.

Dissabte 22 d’octubre de 10 a 13 h. Museu de la Música de Barcelona.

Taller de gamelan organitzat per l’ESMUC i el Museu de la Música

El dissabte 22 d’octubre tindrà lloc un taller de gamelan organitzat pel programa de músiques d’Àsia de l’ESMUC i el Museu de la Música de Barcelona. El taller s’adreça a estudiants universitaris, docents de l’àmbit de la música, músics professionals, compositors, percussionistes o aficionats a la cultura i a la música asiàtica en general. La Dra. Kendra Stepputat guiarà els participants del taller en una experiència pràctica amb el gamelan Beleganjur. Una incursió d’un matí que permetrà descobrir aquestes sonoritats i arribar a tocar una peça en conjunt.

Inscripcions

Per fer la inscripció prèvia, cal enviar un correu electrònic amb el nom, cognoms, DNI i telèfon a l’adreça asian.music.program@esmuc.cat

El gamelan

Es un conjunt instrumental autòcton de Bali, Indonèsia, format en gran part per instruments de percussió de bronze forjat i que es toca en grup. La senzillesa de la tècnica d’execució del gamelan i dels patrons rítmics utilitzats permet que qualsevol persona pugui apropar-se al seu aprenentatge en un breu període de temps i sense la necessitat d’experiència musical prèvia.

Kendra Stepputat

La Dra. Kendra Stepputat és professora assistent d’etnomusicologia a la Universitat de Música i Arts Interpretatives de Graz. Entre els seus temes de recerca s’inclouen la interpretació de la música balinesa, en particular kecak, i del tango argentí des d’una perspectiva europea. Actualment lidera un projecte de recerca (FWF) sobre la dançabilitat de la música del tango, en el qual treballa des d’un punt de vista (etno)coreomusicològic.
Ha publicat articles a l’anuari de música tradicional i de música asiàtica. És editora de Performing arts in postmodern Bali (2013), i coeditora de Sounding the Dance, Moving the Music (2016).

Altres activitats Erasmus+

La doctora Kendra Stepputat a més d’aquest taller de gamelan que tindrà lloc al Museu de la Música desenvolupa diferents activitats a l’ESMUC emmarcades en el programa Erasmus+ que finança la Unió Europea. El programa de la seva participació a l’Escola és el següent:

Divendres 21 d’octubre.
Debat amb els estudiants del màster de Recerca Musical de l’ESMUC.

Dimarts 25 d’octubre.
Taller de Kecak. Aula A345.
Xerrada sobre turisme i identitat a l’illa de Bali. Aula A345.

Dijous 27 d’octubre.
Taller de Kecak. Aula A345.

Taller gratuït amb inscripció prèvia: asian.music.program@esmuc.cat


Aquesta activitat forma part del programa Eramus+ i està organitzada conjuntament amb el Museu de la Música.
Logotip Erasmus 1 1
Museu De La Música V