Publicat el 8 de maig de 2023

Comparteix a:

Classe magistral de percussió amb Alejandro Coello

Alejandro Coello

El percussionista i compositor Alejandro Coello Calvo impartirà una classe magistral a l’ESMUC per mostrar la seva manera d’entendre aquesta especialitat instrumental i parlar sobre les característiques interpretatives que ha desenvolupat al llarg de la seva carrera professional.

  • Dimarts 16 de maig

  • Horari per determinar

  • Sala de Percussió de l’ESMUC


Alejandro Coello Calvo (25 de juliol de 1989) és un percussionista i compositor espanyol. Amb només 23 anys, va obtenir la plaça de professor de percussió al Franz Liszt College of Music de Weimar. Ha estat convidat per prestigioses institucions d’Àsia, Amèrica i Europa com a intèrpret musical, conferenciant, professor de masterclass o jurat en concursos. Això li ha permès augmentar la seva experiència professional i enriquir els seus coneixements, que ha anat implementant al seu estil.

Actualment, Alejandro és conegut per la multiplicitat de gèneres musicals que domina i la seva delicada manera d’interpretar, característiques que l’impulsen a conquerir el món de la percussió tant a escala nacional com internacional.

Les seves obres s’han estrenat en escenaris reconeguts com el Carnegie Hall de Nova York i la Filharmònica de Berlín. Entre els seus projectes més recents destaca el disc One minute later, una col·laboració amb Diego Barber, Eric Harland i Ben Williams, que l’han introduït en el jazz escena.

En l’actualitat continua treballant a la Hochschule de Musik Franz Liszt Weimar a Alemanya, dirigint en paral·lel la companyia de música i cinema Art Government, de la qual ell és cofundador. Cal destacar que durant el curs 2017-2018 va impartir docència al Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó.

El 5 d’abril de 2019 i a través de Sunnyside Records (NYC), va publicar el seu primer àlbum “Teoria de la percussió” amb obres originals, on cal destacar la participació de músics de renom com el famós bateria Simon Phillips, el guitarrista de jazz Diego Barber i el saxofonista Xabier Casals.

Més informació


Accés lliure per a la comunitat educativa de l’ESMUC.

Alejandro Coello Calvo performs Ferran Cruixent’s ‘Focs d’artifici’.