Àlex Garrobé

Departament de Música Clàssica i Contemporània

agarrobe@esmuc.cat

Guitarra
Cambra

Alex Garrobe

Formació

Doctor en Història de l’Art i Musicologia per la UAB

Concerts

Ofereix concerts i recitals amb regularitat a més de quaranta països, actuant en sales com el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori de Radio France a Paris, l’Auditorio Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana de Barcelona, el Lutowslasky Auditorium de Varsòvia o el XXI Century Auditorium de Pequin.

Ha col·laborat amb diferents orquestres com a solista interpretant els principals concerts del repertori guitarrístic:

Simfònica de Madrid, Simfònica de Balears, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Simfònica del Vallés, Orquestra de Cambra Nacional d’Andorra, Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orquestra de Cambra del Gran teatre del Liceu, Conservatorio Nacional de la Paz, Royal Oman Simphony Orchestra, Filharmonia das Beiras, Tampere Chamber Orchestra,Lublin Simphony, Simfònica de Medellín, Orquestra de Cámara de la Laguna, entre d’altres.

Enregistraments

Ha realitzat enregistraments amb els segells Harmonia Mundi, Naxos, Columna Música, Knobloch, Ópera Tres, J.S. Records. Li han dedicat les seves obres compositors com Sergio Assad, Salvador Brotons, Agustí Charles, Manuel García Morante, Marco Smaili, Gerard Drozd o Stein Eide.

Premis



  • Premi Extraordinari de fi de carrera al Conservatori Oscar Esplà d’Alacant




  • Primer premi al V Concurso Internacional de Guitarra Infanta Cristina (Fundación Guerrero1989)




  • Primer premi al Concurso Nacional Permanente organitzat per JJMM(1988)




  • Premiat al concurs Andrés Segovia 1987 (Palma de Mallorca)




  • Premiat també al concurs Andrés Segovia 1989 (Almuñecar)



Docència

Ha estat professor del Centro Superior de Música del País Vasco (Musikene), del Conservatorio Superior de Música de Aragón (CSMA) i del Conservatori Superior de les Illes Balears.

Actualment, és professor de guitarra i música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

És també convidat regularment a oferir màster classes i conferencies a diversos centres musicals d’Alemanya, Bolívia, Brasil, Colòmbia (Eafit), Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estats Units, Finlàndia (Sibelius Academy), França, Holanda, Itàlia, Japó, Mèxic, Noruega (Conservatori Nacional), Oman, Polònia, Portugal, Regne Unit (London Guildhall School), Rússia, Suècia (Stockholm Royal Conservatory), Xile i Xina (Conservatori Nacional, Pequin).