L’ESMUC col·labora amb el Festival INCERT

Festival INCERT.
El Festival Incert, impulsat per l’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace, es presenta com un espai únic de reflexió i creació artística, amb la intenció de connectar tres realitats en conflicte mitjançant la cultura. Des de Palestina, Colòmbia i el Kurdistan, els artistes es converteixen en veus actives de resistència davant la repressió i les vulneracions de drets humans, i ofereixen una visió profunda i personal de les seves realitats.
L’Escola Superior de Música de Catalunya col·labora en el concert Paisatge sonor, una trobada entre Catalunya i Palestina. Aquesta proposta musical col·laborativa reuneix músics de Palestina i de Catalunya, fusionant de manera única ambdues cultures i creant una experiència musical captivadora que celebra el ric patrimoni d’ambdues regions.
L’actuació compta amb una barreja de melodies tradicionals i contemporànies, amb instruments com el llaüt i la guitarra, el nay i la gralla, així com diversos instruments de percussió. El resultat és una barreja harmònica de flamenc, jazz i música tradicional palestina i catalana.
Els músics s’uneixen per crear un paisatge sonor intens i evocador que transcendeix les fronteres culturals i mostra la bellesa de la col·laboració intercultural.
Aquest primer concert que tindrà lloc el dijous 27 de febrer serà itinerant, ja que es tornarà a fer a diferents municipis com ara l’endemà a Vilassar de Dalt, l’1 de març, a Mollet del Vallès i el dia 2 a Manresa.
Festival INCERT
Aquesta iniciativa internacional, que se celebra per primera vegada a Catalunya, no només és una mostra artística, sinó una plataforma per visibilitzar els processos de pau, la lluita per la memòria històrica i les resistències culturals que es donen en aquests territoris. La programació del festival inclou un ampli ventall de propostes que van des de teatre, dansa, música, fins a arts visuals, titelles, realitat virtual i cinema. Cada una de les disciplines és una finestra oberta a les lluites que aquests territoris protagonitzen, fent de l’art un mitjà de denúncia i transformació social.
Un dels objectius clau del festival és generar espais de trobada entre creadores de diferents parts del món per explorar la seva relació amb la creació artística i la memòria col·lectiva. En aquest sentit, el festival aposta per una programació descentralitzada, del 20 de febrer al 25 de maig, amb 13 esdeveniments repartits en més de 15 ciutats de Catalunya, des de Vilassar de Dalt fins a Sant Cugat del Vallès, passant per Manresa i Mollet del Vallès, entre altres. Així, el festival es converteix en una gran festa de la cultura, on els espais més petits també tenen la seva importància a l’hora de donar a conèixer aquestes propostes artístiques innovadores.
Direcció i llaüt: Iyad M. S. Staiti
Veu: Henneh Alhajhassan i Ouday Khatib
Viola i veu: Irene Zugaza
Nay: Mohammed N. M. Khamaysa
Guitarra flamenca: David Salgado
Piano: Eli Pons
Violí: Laura Urteaga
Gralla: Laia Glück
Percussió: Yanal Staiti
Producció: Al Kamandjati Emsemble, ESMUC, Taller de Músics i Cordes del Món
Més informació
Accés lliure amb taquilla inversa.