Publicat el 2 de febrer de 2022

Comparteix a:

Dimarts toca ESMUC: Schubertíada a l’ESMUC

Schubertíada a l'ESMUC

Aquest dimarts 8 de febrer, dins el cicle Dimarts Toca ESMUC, tres conjunts instrumentals de l’Escola protagonitzaran la Schubertíada a l’ESMUC que se celebrarà a la Sala d’Orquestra a les 18.15 hores.  

Ens oferiran un tast d’algunes de les obres del compositor, des de diversos lieder i el famós quintet La Truita.

Comptarem amb la col·laboració d’un duet format per la Sara Carmona, soprano, i la Quimey Urquigga, piano, del Màster de Lied “Victòria de los Àngeles” de l’Escola, un duet format per la Llum Colomer, piano, i l’Urszula Bardlowska, soprano, també del Màster de Lied “Victòria de los Àngeles”, i un quintet format per alumnes del Grau Superior d’Interpretació de l’ESMUC: Jordi Prim, violí, César González, viola, Quim Tejedor, violoncel, Sergio González, contrabaix, i António Areal, piano.

Schubertíada a l’ESMUC

Dimarts 8 de febrer, 18.15 h
Sala d’Orquestra de l’ESMUC

Programa i intèrprets


Ganymed (Ganímedes, poema de Goethe)

Du bist die Ruh (Tu ets la pau, poema de Friedrich Rückert)

Du liebst mich nicht (No m’estimes, poema d’August von Platen)

Sara Carmona, soprano

Quimey Urquiaga, piano

___

Frühlingsglaube (Esperança de primavera, poema de Johann Ludwig Uhland)

Gretchen am Spinnrade (Margarida a la filosa, poema de Johann Volgang von Goethe)

Die Forelle (La truita, poema de Christian Friedrich Daniel Schubart) 

Urszula Bardlowska, soprano 

Llum Colomer, piano

___


Quintet La Truita, en la major D667

Allegro vivace / Andante / Scherzo, presto / Tema amb variacions. Andantino-Variacions I – V / Finale, Allegro giusto

Jordi Prim, violí

César González, viola

Quim Tejedor, violoncel

Sergio González, contrabaix

António Areal, piano

Notes al programa

Avui en aquest concert del cicle Dimarts Toca ESMUC, tenim la sort de comptar amb la interpretació de meravellosos alumnes de l’escola que posaran veu al compositor Franz Schubert, interpretant alguns dels seus Lieder i el quintet amb piano La Truita.
Començarem el concert amb la interpretació de tres Lieder de Franz Schubert de la Sara Carmona i la Quimey Urquiaga, un duet que es forma dintre del Màster de Lied “Victoria de los Ángeles” de l’ESMUC. El seu repertori engloba obres del període romàntic alemany i francès per a soprano lleugera i piano, així com també d’autors catalans contemporanis. Avui ens interpretaran: Ganymed D.544 Op.19/3 amb poema de Goethe; Du bist die Ruh D.776 amb poema de Rückert; i Du liebst mich nicht D. 756 amb poema de Platen.
Seguidament, la Llum Colomer i la Urszula Bardlowska ens il·lustraran amb tres Lieder més del compositor: Frühlingslaube, Gretchen am Spinrade, i Die Forelle. Urszula Bardlowska és una soprano polonesa titulada per l’Escola Superior de Música Reina Sofia i la Universitat de Músics F. Chopin de Varsòvia. Llum Colomer és una pianista barcelonina titulada en interpretació pel Conservatori Superior de Música del Liceu. El duet es conforma en el Màster de Lied “Victòria de los Ángeles” de l’ESMUC que actualment estan cursant totes dues.
Per finalitzar el concert, el quintet format pel violinista Jordi Prim, el violista César González, el violoncel·lista Quim Tejedor, el contrabaixista Sergio González i el pianista Antonio Areal, interpretaran la magnífica obra La Truita de Schubert. Són cinc alumnes de l’escola que es troben per a dur a terme aquest projecte duran aquest any. Avui, en aquest Dimarts Toca ESMUC, s’han reunit per exposar-nos-el.

Núria Ordeix

Consulta la programació del cicle Dimarts toca ESMUC