Vicens Prats

Departament de Música Clàssica i Contemporània

vprats@esmuc.cat

Flauta travessera

Prats Vicens

Formació

Va ser el primer flautista de l'estat en entrar al Conservatori Nacional Superior de Música de París i en obtenir el Primer premi per unanimitat de flauta i música de cambra. Els seus professors van ser Michel Debost, Jean Pierre Rampal i Christian Lard.

Concerts

Ha tocat al capdavant de formacions d'alt nivell com la Orquestra Franz Listz de Budapest, Orquestra de París, Solistes de Zagreb, Orquestra de cambra de Tolosa, Orquestra Nacional del Capitoli de Tolosa-de la qual va ser Flauta solista durant quatre anys-Orquestra de Cambra de l'Empordà, The Guildhall Strings Ensemble, I Musici, etc.

Premis

Ha estat guardonat en els concursos internacionals de Kobe (Japó) i Barcelona.

Trajectòria

Resideix a París i és Primer Flauta Solista de la prestigiosa Orquestra de París des de 1991, cosa que li ha permès col·laborar amb directors com Georg Solti, C.M. Giulini, Pierre Boulez, Lorin Mazel, James Conlon - amb qui va interpretar el concert de J. Ibert a la Sala Pleyel-Kurt Sanderling, Wolfgang Sawallisch, Daniel Baremboin, Franz Brüggen, Cristoph von Dohnany, Seiji Ozawa, Bernard Haitink, E.P. Salonen, Sakari Preguem etc.

Docència

Juntament amb l'activitat orquestral, Vicens Prats desenvolupa una gran tasca cambrística (és fundador i membre de diversos grups a Paris) i pedagògica (és convidat regularment als Estats Units, Japó, Corea, França, Portugal, Espanya, Itàlia).

És membre de la Superworld Orchestra (Japó). És professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya i professor convidat al Conservatori Superior de Múrcia