Mireia Farrés

Departament de Música Clàssica i Contemporània

mfarres@esmuc.cat

Trompeta

Mireia Farres

Formació

L’any 1998 fou acceptada i becada per la universitat New England Conservatory de Boston on es graduà obtenint la Distinció d’Honor del Departament de metalls i del departament de vent en l’especialitat de solista i cambra.

Estudià amb Charles Schlueter (solista de la Boston Symphony) i John McNeil (jazz). Durant la seva estància als Estats Units formà part de la plantilla d’augments de la New World Symphony.

Concerts

Posteriorment fa concerts de solista amb els Solisti Veneti al Palau de la Música dins la temporada d’Ibercamara i amb la Banda Municipal de Barcelona. Des de l’octubre del 2001 fins al juny 2003 fou trompeta solista de l’Orquesta Ciudad de Granada i fou col·laboradora habitual de l’Orquestra del Teatre Lliure i actualment del BCN216.

PremisCom a solista començà el 1996 en l’entrega dels Premis Ciutat de Manresa i seguí amb l’Orquestra de Cambra de Lleida, l’Orquestra Ciutat de Granada, l’Orquestra de Cambra de Vic, l’Orquestra Simfònica de Barcelona, l’Orquestra Real Filharmonía de Galicia, l’Orquestra Simfònica de Praga dins el Festival de Torroella de Montgrí, en el Festival Pau Casals de Prades de Conflent, l’Orquestra d’Andorra i l’Orquestra de Terrassa.
  • Ha rebut el Guardó Jove, concedit per la Jove Cambra Internacional de Catalunya.
  • Ha rebut el premi TOYP en la categoria d’èxits culturals
Trajectòria

Forma duo estable amb la pianista Mercè Hervada, amb la qual tenen gravat el disc Temperaments, amb Seed Music.

Ha estat convidada a actuar com a solista a festivals i orquestres de caràcter nacional i internacional com el Festival de Peralada o Festival Grafenegg, la Simfònica de Praga o Simfònica Salvador de Bahia i ha tocat amb solistes com Martha Argerich i YujaWang entre d’altres. Ha estat en gira per Espanya amb l’ Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria dirigida per János Kovács.

Docència

A més de ser docent a l’ESMUC i realitzar classes magistrals, la Mireia Farrés col·labora com a professora a joves orquestres de l’Estat com la JONC o la JONDE; també imparteix classes magistrals i forma part del jurat a diferents concursos tals com el ARD a Munich.