Miquel Bofill

Departament de Música Clàssica i Contemporània

mbofill@esmuc.cat

Cambra

Bofill Miquel

Formació

Va realitzar els estudis de saxòfon al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona sota la direcció del mestre Adolfo Vendes, aconseguint diversos premis i mencions durant aquest període.

Durant dos anys cursa estudis de nivell superior i perfeccionament al Conservatori Nacional de Bordeus sota la direcció del mestre Jean Marie Londeix. Obté la medalla d’or en el grau superior de saxòfon, i la medalla daurada en música de cambra, mentre treballa amb el “Ensemble International de Saxophone” amb el qual ofereix diversos concerts per França.

Trajectòria

Col·laborador habitual de “l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya”, amb la qual ha realitzat enregistraments i diversos concerts de solista.

Ha format part de formacions com Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica de Tenerife, Orquestra de Cadaqués, Barcelona 216, i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Director i creador de la formació “SAX 13” (Saxofons de Barcelona), amb el qual ha gravat un C. D., amb motiu del desè aniversari del seu naixement.
Ha efectuat diversos concerts com a solista i amb diferents formacions, tant amb grups de cambra com amb orquestra simfònica, viatjant per Espanya, França, Holanda, Itàlia, Alemanya, Japó, Corea, i els Estats Units, a més d’haver fet gravacions per a la ràdio i Televisió.

És Catedràtic del Conservatori Municipal de Barcelona, i professor de música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Docència

Juntament amb l’activitat concertística, realitza una intensa tasca pedagògica. Des de la seva classe de saxòfon al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ha format grups que actualment imparteixen classes a diferents conservatoris i escoles de música, a més d’haver creat diferents grups de cambra guanyadors de molts concursos. També ha impartit diferents cursos a Madrid, País Basc, Alacant, Mallorca, etc.